Merlijn de Gilde en Lisanne Pool gestart als adviseurs bij GalanNXT

08 mei 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

GalanNXT blijft groeien. Afgelopen maand hebben twee nieuwe adviseurs zich aangesloten bij het jongere label van adviesbureau de Galan Groep. De nieuwste aanwinsten zijn Merlijn de Gilde en Lisanne Pool.

Merlijn de Gilde heeft een achtergrond in de Sociologie en Beleid- en Organisatiewetenschap. Hij startte zijn loopbaan bij Ikea. Drie jaar geleden maakte hij vervolgens de overstap naar de adviesbranche en volgde het driejarig traineeship van Adviestalent, dochterbedrijf van Twynstra Gudde. Naast het ontwikkelen van basisvaardigheden binnen projectmanagement en advies, deed De Gilde veel ervaring op met projecten en programma’s in de ICT.

De overstap naar de consultancy bleek een goede keuze te zijn. “Niet alleen wordt Merlijn blij van het verbinden van business en techniek, ook het helpen van organisaties en mensen met verandering en vooruitgang geeft hem heel veel energie”, laat GalanNXT weten. Het bureau voegt toe: “Zijn verbindende kwaliteiten, besluitvaardigheid en oog voor verhoudingen komen hierbij goed van pas.”

De Gilde over zijn overstap naar en keuze voor GalanNXT: “Wat mij vooral aanspreekt in GalanNXT, is de combinatie tussen jonge ambitieuze mensen enerzijds en vakbekwame senioren van de Galan Groep anderzijds. Van elkaar leren en elkaar versterken zijn belangrijke doelen voor mij de komende periode. Hiernaast krijg ik bij GalanNXT de ruimte om aan de slag te gaan met eigen ideeën. Deze vervolgens vertalen naar concrete proposities waar wij als NXT in de toekomst op gevonden kunnen worden, is een hele gave uitdaging.”

Merlijn de Gilde en Lisanne Pool gestart als adviseurs bij GalanNXT

Ook Lisanne Pool maakt sinds april deel uit van GalanNXT. Na een bachelor Psychologie en een master Bedrijfswetenschappen kwam ze in de verzekeringsbranche terecht. Na drie leerzame jaren bestaande uit diverse werkzaamheden besloot ze zich toe te leggen op gedrag(sverandering) in organisaties. Bij MatchQ deed ze ervaring op met online assessments en ontwikkelde ze zich snel tot zelfstandige accountmanager, adviseur en trainer.

GalanNXT over de kwaliteiten die Lisanne Pool meebrengt: “Kenmerkend is haar positieve energie, openheid en doortastende, oplossingsgerichte visie. Na een veelbewogen jaar ging ze bewust op zoek naar een plek waar groei, kwaliteit en integriteit centraal staan. Bij GalanNXT heeft ze deze “gouden driehoek” gevonden.” 

Pool over waarom ze voor GalanNXT heeft gekozen: “Bij GalanNXT vind ik de perfecte combinatie van een jonge, ondernemende club collega’s en gedegen ervaring en begeleiding vanuit de Galan Groep. Ik kan niet wachten om met elkaar te bouwen aan de organisatie én elkaars ontwikkeling.” 

Binnen de Galan Groep gaat Pool de kar trekken van het Development Center. “De enorme dosis ervaring en expertise die binnen de Galan Groep zit wil ik graag verder op de kaart zetten. Volgens mij zijn we nog te bescheiden. Mijn doelstelling is dat over een jaar organisaties met een vraagstuk op gebied van leiderschap en transitie de Galan Groep blindelings weten te vinden. Leider worden in de markt gebaseerd op kwaliteit en integriteit, dat is mijn streven”, besluit de kersverse adviseur.

GalanNXT

In 2017 werd door Galan Groep een apart label en ontwikkelingsprogramma voor jonge adviseurs gelanceerd: GalanNXT. Daarmee begaf het adviesbureau zich in de wereld van het ontwikkelen van talenten in hun tweede of derde loopbaanstap. Begin dit jaar nog werd het team uitgebreid met drie nieuwe adviseurs. Door de komst van Merlijn de Gilde en Lisanne Pool, is het team van GalanNXT nu gegroeid naar zeven professionals. Het team staat onder leiding van de ervaren Galan Groep organisatieadviseur en programmamanager Martijn Giezeman.