Tweede carrièrestap? GalanNXT organiseert event voor adviseurs

24 april 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op dinsdag 7 mei organiseert GalanNXT een ‘NXT Step Avond’ voor ondernemende organisatieadviseurs die een volgende stap in hun carrière willen zetten. Of young professionals die met hun tweede (of derde) stap in hun carrière de overstap naar het adviesvak willen maken. 

GalanNXT richt zich op professionals met 3 tot 6 jaar werkervaring. Het bureau startte in 2017 als nieuw label binnen de Galan Groep met als doel een nieuwe generatie naar voren te schuiven: de groep professionals die bij andere werkgevers al wat kilometers hebben gemaakt en nu klaar zijn om zich verder te ontwikkelen tot een organisatieadviseur. GalanNXT richt zich op maatschappelijke opgaven, waarbij het doel is om impact te creëren bij maatschappelijke organisaties – “zodat deze blijvend leren en vernieuwen en kunnen dealen met de nieuwe vraagstukken die op hen afkomen”, aldus het bureau.

De NXT Step Avond vindt plaats in Baarn in het kantoor van de Galan Groep. Na aanmelding (zie deze link) wordt een match gemaakt met het profiel van de kandidaat. Op de avond zelf wordt het verhaal van GalanNXT gedeeld en daarop volgen twee gespreksrondes. Eén gericht op kennismaking en de ander waarin de kandidaat aan de slag gaat met een casus. 

“Je leert meerdere adviseurs van de Galan Groep kennen, je ontmoet je mogelijk nieuwe collega’s en weet aan het einde van avond veel over het GalanNXT concept. Zijn beiden partijen enthousiast, dan ben je voor je het weet onderdeel van de club!”

Tweede carrièrestap? GalanNXT organiseert event voor adviseurs

Samen bouwen en experimenteren

Volgens Jessica van der Plas – één van de NXT-adviseurs – is GalanNXT naast een organisatieadviesbureau ook vooral een proeftuin: “Als startende organisatie zijn we nog veel aan het ontdekken en uitproberen. We hebben naast de ambitie om goed werk te doen bij de opdrachtgever ook de ambitie om GalanNXT verder uit te bouwen en te groeien naar 15 adviseurs voor het einde van het jaar. Dit brengt intern verschillende organisatorische vraagstukken met zich mee. Thema’s als zelfsturing en co-generationeel werken komen ook bij ons aan bod en met elkaar kijken we hoe we hier in de praktijk vorm aan kunnen geven. De ervaring en expertise die we daarbij intern opdoen, kunnen we mooi delen met onze opdrachtgevers. Het samen bouwen en experimenteren krijgt daardoor een dubbele dimensie.”

Aandacht voor ontwikkeling

Gevraagd naar waarom NXT-adviseurs hebben gekozen voor GalanNXT, komen zij vrijwel allemaal met hetzelfde argument: de mooie balans tussen een energiek jong team, ervaren collega’s en aandacht voor ontwikkeling. Adviseur Eva Smeele, licht dit toe: “Bij GalanNXT besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van de NXT-adviseurs. Dit gebeurt enerzijds via de verbinding met de Galan Groep. Elke adviseur heeft een businesspartner, waarmee samen gewerkt wordt aan opdrachten en een mentor voor de nodige reflectie en begeleiding op professionele en persoonlijke thema’s. Anderzijds hebben we ook het NXT-Ontwikkelprogramma, waarbij we in vier modules aan de slag gaan met de thema’s: vakmanschap, inhoudelijke expertise, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling.” 

Eva voegt daaraan toe: “We herkennen en erkennen de behoefte aan zowel professionele en persoonlijke ontwikkelingen bij jonge professionals. Met het concept van GalanNXT willen we dit optimaal faciliteren, waardoor zowel GalanNXT als de individuele adviseurs kunnen groeien.”

Lees ook: De Galan Groep start label en ontwikkelprogramma voor jonge adviseurs.