Hamstra & Partners trekt Hellen Candel en Tirsa de Vries aan

14 januari 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Hamstra & Partners heeft zijn team uitgebreid met twee medewerkers. Hellen Candel is inmiddels aan de slag als Consultant en draagt bij aan de inhoudelijke ontwikkeling van de dienstverlening. Arbeids- en Organisatiepsycholoog Tirsa de Vries heeft zich aangesloten bij het adviesbureau als Junior Consultant.  

Hellen Candel is erg te spreken over haar nieuwe functie bij het consultancybureau: “Bedrijven helpen met een advies waar ze ook op de langere termijn iets aan hebben, dat geeft mij voldoening en die vind ik bij Hamstra & Partners.” Candel vervolgt: “Daarbij wil ik de processen eenvoudig houden, zorgen dat ze goed zijn uit te leggen aan de medewerkers. Wat ik zo leuk vind van consultancy is de variatie aan bedrijven waarbij ik over de vloer kom.”

Eerder was de nieuwe Consultant ruim een jaar actief als HR-Adviseur bij het Amstelveense MPG.today; een contentmarketingbureau. Hiervoor was Candel meer dan achttien jaar werkzaam bij creditcardbedrijf International Card Services: “Ik was hier eindverantwoordelijk voor HR kwesties. Denk daarbij onder meer aan arbeidsvoorwaarden, salarisadministratie, werving en selectie, personeelsadministratie, training; overleg met de ondernemingsraad, Arbo en verzuim.” Daarvoor studeerde Candel af aan Universiteit van Amsterdam in Arbeids- en Organisatiepsychologie.

Hamstra & Partners trekt Hellen Candel en Tirsa de Vries aan

Naast Candel, verwelkomende het adviesbureau recent ook Junior Consultant Tirsa de Vries, die zeer bewust heeft gekozen voor haar nieuwe werkgever: “Hamstra & Partners is een klein bedrijf. Ik kan meteen meedenken, iets bijdragen. Ik verwacht hier snel te kunnen groeien.” Ze legt uit wat haar in haar werk drijft: “HR is sterk mensgericht, dat spreekt mij als psycholoog aan. Een organisatiestructuur heeft grote gevolgen voor hoe mensen werken. Die structuur kan vaak efficiënter, zo houd je bedrijven gezond. Daar haal ik mijn energie uit.”

Eerder was De Vries bijna vier jaar werkzaam voor de Universiteit Utrecht als docent binnen de psychologiefaculteit. Ze laat weten bewust de academische wereld te hebben verlaten: “De sfeer in het bedrijfsleven is echt anders dan op de universiteit, waar ik hiervoor lesgaf. Consultancy is dynamisch en resultaatgericht, dat miste ik in het onderwijs.” Daarvoor was De Vries zo’n anderhalf jaar werkzaam voor GGz Centraal in Amersfoort als IT-trainer en als Junior applicatiebeheerder. In 2013 rondde ze aan de Universiteit Utrecht haar masteropleiding Arbeids- en Organisatiepsychologie af.

“We zijn blij met ze”, zegt Hamstra & Partners over zijn twee nieuwe medewerkers. Enkele maanden daarvoor verwelkomde het adviesbureau uit Utrecht eveneens een nieuwe medewerker: Jan-Simon Rotgans, die de overstap maakte vanuit Mercer.