Jan-Simon Rotgans verruilt Mercer voor Hamstra & Partners

28 september 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Na zeven jaar en in verschillende leidende rollen werkzaam te zijn geweest bij Mercer Nederland, heeft Simon Rotgans de overstap gemaakt naar Hamstra & Partners. De ervaren manager blikt terug op een mooie tijd bij het consultancybureau en kijkt naar zijn nieuwe uitdaging, waarin hij zich als Business Developer vooral zal bezighouden met beloningsvraagstukken em de verdere uitbouw van het dienstenaanbod van het bureau. 

Jan-Simon Rotgans is een professional met jarenlange consultancy en management ervaring op het snijvlak van onder meer HR, talentmanagement, recruitment, sales & marketing. Binnen het HR spectrum heeft hij bovendien uitgebreide kennis op het gebied van compensation & benefits (C&B) en beloningsvraagstukken. Zijn ruime kennis en expertise heeft Rotgans de afgelopen circa zeven jaar voornamelijk opgedaan bij Mercer, een van de grootste actuariële- en pensioenadviseurs ter wereld. Rotgans was in 2011 gestart bij Mercer als Consultant (Talent), na een eerdere carrière in Sales Management bij Tempo Team.

Bij Mercer werkte Rotgans zich in de eerste jaren, waarin hij zich onder andere toelegde op acquisitie, project management en accountmanagement, al snel op naar een Senior rol. Begin 2015 maakte hij vervolgens promotie naar de functie van Market Business Leader, een leidende functie waarin hij voor de Benelux regio verantwoordelijk was voor sales en business development van de consultancy- en IT oplossingen van Mercer, op het snijvlak van C&B, internationale mobiliteit, HR metrics en talentconsulting. Begin vorig jaar werd hij benoemd in zijn meest recente rol als Career Leader. In die rol heeft Rotgans de afgelopen anderhalf jaar leiding gegeven binnen Mercer Nederland en maakte hij deel uit van het management team van het kantoor.

Jan-Simon Rotgans verruilt Mercer voor Hamstra & Partners

Onlangs besloot Rotgans een nieuwe uitdaging aan te gaan bij Hamstra & Partners, waar hij als Business Developer is aangesteld. Opgericht in 2010 is Hamstra & Partners een snel groeiend boutique adviesbureau gespecialiseerd in onder meer beloningsvraagstukken (compensation & benefits) en organisatie-inrichting. Het bureau uit Utrecht levert opdrachtgevers onder andere consulting, search & interim en outsourcingdiensten. Het bureau wordt geleid door oprichter Lianne Hamstra, een management consultant en HR manager met meer dan vijftien jaar ervaring. Met de komst van Rotgans telt het team inmiddels negen professionals.

Terugblikkend geeft Rotgans aan: "Na zeven geweldige jaren bij Mercer is het tijd voor een nieuwe stap. Ik heb de afgelopen periode met veel plezier mogen werken met getalenteerde en hartelijke collega’s in Nederland en elders in de wereld.” Tegelijkertijd blikt hij enthousiast vooruit: “Ik kijk er naar uit om mijn reis binnen het C&B landschap te mogen vervolgen als Business Developer bij Hamstra & Partners.”

Zijn overstap naar Hamstra & Partners lijkt een logische. Hamstra is al jaren consultingpartner van Mercer en Rotgans kende de diensten en expertise van het bureau dan ook al zeer goed. Rotgans, die aangeeft een warm welkom bij zijn nieuwe werkgever te hebben gekregen, zal zich in zijn nieuwe rol richten op het verder uitbouwen van de dienstverlening van Hamstra & Partners. Hij geeft aan: “Ons doel is om een sterk C&B netwerk te creëren om onze klanten op de best mogelijke manier van dienst te kunnen zijn.”