Oxyma, a Merkle company trekt drie nieuwe consultants aan

05 november 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Oxyma heeft zijn team versterkt met drie nieuwe adviseurs. Ika Steinebach-van Doorn richt zich op het uitbouwen van de dienstverlening van het Service Design-team, Freek Meijers helpt klantwaarde te ontwikkelen door business- en marketingvraagstukken aan elkaar te verbinden en Fouad El Maouchi houdt zich bezig met het optimaliseren van klantbeleving.

Ika Steinebach-van Doorn heeft zich de laatste drie jaar vanuit haar eigen bedrijf – Ika – ingezet voor diverse grote opdrachtgevers als FrieslandCampina, Essent, Microsoft, Delta Lloyd en ING. Ze hielp deze bedrijven op het gebied van digital interim-management en consulting, waarbij ze zich focuste op data, customer journey management en service design. Eerder was ze onder meer Managing Partner en Digital Transformation Consultant bij Favela Fabric, het latere Newcraft. Ze begon haar professionele loopbaan in 1999 bij Atos Consulting. 

Bij Oxyma – dat sinds de overname door Dentsu Aegivan vorig jaar deel uitmaakt van Merkle Nederland – heeft Steinebach-van Doorn zich aangesloten bij het Service Design-team, waar ze samen met Marketing Consultant Dominique ’t Jong de dienstverlening van het team verder uitbouwt. De ervaring die ze meebrengt zorgt er volgens Oxyma direct voor dat het bureau klanten van formaat niet alleen kan bedienen als marketingexpert, maar ook kan helpen met transformaties. “Samen met klanten en collega’s ontwikkelen we in tien weken een werkbare methode om de customer experience de pan uit te laten rijzen. De klantervaring van Oxyma klanten én hun klanten”, vertelt Steinbach-van Doorn. “We gebruiken bestaand gedachtengoed vanuit design thinking, lean en service blueprinting, maar we maken het no-nonsense en actie-gedreven, zoals bij ons past.” 

Ook Freek Meijers was de afgelopen jaren actief als onafhankelijk adviseur. Met zijn bedrijf Sliding Doors Consultancy bediende hij als marketingconsultant en interimmanager in vijf jaar tijd verschillende bekende bedrijven, waaronder HEMA, T-Mobile, Eneco en De Persgroep. Ook voor die tijd werkte hij veelvuldig in de marketing, onder meer bij KPN, MMC en Robeco. Hij deed zijn eerste consultancyervaring op bij Big Four-kantoor EY, waar hij in 1999 begon als Interim Professional.Ika Steinebach-van Doorn, Freek Meijers en Fouad El Maouchi - OxymaOxyma laat weten verheugd te zijn over de komst van Meijers en geeft aan hiermee een consultant te hebben verworven die het bureau al jaren tegenkwamen bij dezelfde klanten. “Door de groeiende klantvragen is senioriteit binnenhalen een belangrijke stap voor ons team”, stelt Raymon de Kruijff, Managing Consultant bij Oxyma. “Business- en marketingvraagstukken aan elkaar verbinden met als uitgangspunt klantwaarde ontwikkelen is iets waar veel vraag naar is. En Freek gaat ons hierbij helpen.” Meijers voegt toe: “Als consultant hou ik me bezig met strategische projecten op het gebied van klantgericht ondernemen. Klanten helpen versnellen en laten slagen in hun missie is mijn drijfveer. De inhoud, klanten portefeuille en niet in de minste plaats de mensen die er werken, hebben mij bij Oxyma gebracht.” 

Fouad El Maouchi, ten slotte, is afkomstig van softwarebedrijf Oracle. Hier begon hij in 2014 – na het afronden van zijn bachelor Business Administration aan De Haagse Hogeschool – als Team Lead & Customer Experience Development Consultant. Vervolgens groeide hij door tot Customer Experience Specialist en Oracle Marketing Cloud Lead. Binnen deze functie hielp hij organisaties bij het optimaliseren van hun marketingprocessen om zo “moderne marketingleiders” te worden. 

Zijn nieuwe rol van Marketing en CX Consultant bij Oxyma sluit hier goed op aan. “Als consultant bij Oxyma ga ik klanten helpen om hun klantbeleving te optimaliseren door middel van state-of-the-art marketing”, vertelt El Maouchi in toelichting op zijn komst naar het bureau. “Met een passie voor marketing en customer experience heb ik voor Oxyma gekozen om samen klanten en merken met elkaar te verbinden.”

Groeiambitie

Oxyma geeft aan dat het de vraag op het gebied van customer experience binnen CRM en digitale transitietrajecten danig ziet groeien. In lijn daarmee laat het bureau weten blij te zijn het team verder te hebben versterkt met “zeer ervaren seniors en ambitieuze jonge consultants”. “Daar waar steeds meer bedrijven de customer-centric filosofie omarmen zien we dat service design een belangrijke methode is om de klantwens ook echt centraal te zetten. Daar investeert Oxyma dan ook veel in met externe kennis en eigen talent”, aldus Oxyma.

Het bureau is volgens een recruiter bij Oxyma altijd op zoek naar nieuwe versterkingen voor het team. Daarbij is er aandacht voor zowel senior als medior en junior adviseurs die met het bedrijf mee kunnen ontwikkelen. Geïnteresseerden voor een van de vacatures kunnen een kijkje nemen op de de vacaturepagina van het bureau.