Het Waterschapshuis selecteert vier partijen voor tijdelijke ICT-inhuur

29 oktober 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd

Na een openbare aanbesteding heeft Het Waterschapshuis (HWH) vier partijen aangewezen als voorkeursleveranciers die de organisatie de komende vier jaar tijdelijke ICT-inhuur mogen gaan leveren. Het betreft LINKIT, Maandag en CIMSOLUTIONS (in combinatie met VKA). HeadFirst is als preferred supplier geselecteerd voor brokerdiensten. De omvang van de opdracht is circa €18 miljoen, verspreid over vier jaar.

Het Waterschapshuis (HWH) is de regie- en uitvoeringsorganisatie voor de 21 waterschappen in Nederland op het gebied van digitale informatievoorziening- en communicatietechnologie. De waterschappen zorgen onder meer voor droge voeten, schoon en voldoende water en integraal waterbeheer.

De aanbesteding en de daaruit volgende raamovereenkomsten hadden betrekking op HWH, maar ook op vier waterschappen die meededen in de aanbesteding, te weten Aa en Maas, Brabantse Delta, Rijnland en Schieland & Krimpenerwaard. HWH werkt met een kleine vaste kern en een aanzienlijk percentage inleenkrachten vanuit de waterschappen en inhuur vanuit de markt. HWH heeft hiervoor, na een uitgebreid selectietraject, vier partijen geselecteerd verdeeld over twee percelen. De gekozen partijen zijn voor een periode van vier jaar gecontracteerd met de mogelijkheid deze tweemaal met één jaar te verlengen. De opdrachten omvatten het leveren van tijdelijke medewerkers en adviseurs tegen een competitief prijsniveau.

Het Waterschapshuis selecteert vier partijen voor tijdelijke ICT-inhuur

Perceel 1: Maandag, LINKIT, CIMSOLUTIONS/VKA

De aanbesteding van HWH bestaat uit twee percelen. In perceel 1 zijn drie partijen gecontracteerd voor externe inhuur van IT-professionals. Zo gunde HWH om te beginnen een raamovereenkomst aan de combinatie CIMSOLUTIONS samen met Verdonck, Klooster & Associates (VKA). CIMSOLUTIONS is een leverancier van diensten en oplossingen op het gebied van bestuurlijke, zakelijke, administratieve en technische automatisering. De ICT-dienstverlener beschikt over ruim 300 professionals en opereert vanuit zeven vestigingen in Nederland. In een reactie op de gunning laat Moynul Hossain, managing director van CIMSOLUTIONS, weten: “Wij zijn bijzonder trots dat we zo’n mooi resultaat hebben behaald, samen met onze combinant VKA. Hiermee kunnen we onze positie en expertise in het waterdomein verder uitbouwen. We zien ernaar uit om de komende jaren dit partnership met HWH en de andere deelnemende diensten succesvol in te vullen.”

Met zo’n 80 professionals is Verdonck, Klooster & Associates (VKA) een adviesbureau uit Zoetermeer gespecialiseerd in onder meer strategie, procesinrichting en ICT in de publieke sector. VKA zal Het Waterschapshuis en de vier waterschappen in de komende twee tot vier jaar ondersteunen met de inzet van ervaren ICT-professionals, zoals programmamanagers, projectleiders, architecten en adviseurs. “Dankzij deze mantelovereenkomst is VKA nu preferred supplier voor ICT-expertise voor zo’n 125 organisaties. We zijn trots dat zij voor VKA kiezen. Samen zorgen we ervoor dat ICT doet waarvoor het bedoeld is: het leven makkelijker maken met slimmere, efficiëntere en snellere oplossingen. Zodat ICT de mens dient!”, laat het adviesbureau weten.

In perceel 1 zijn verder geselecteerd detacheerder Maandag en LINKIT, met meer dan 1.000 IT-specialisten werkzaam bij klanten in verschillende branches, een van de grootste detacheerders van ICT-professionals van ons land. Het bedrijf, in 1998 opgericht door de huidige CEO en eigenaar Bert Peters, opereerde de afgelopen negen jaar vanuit een vestiging in De Meern en opende begin dit jaar een kantoor in Amsterdam.

Perceel 2: HeadFirst 

In perceel 2 van de aanbesteding, waarin uitsluitend bij derden ingehuurde professionals kunnen worden aangeboden, oftewel op basis van een intermediairsrol, is HeadFirst door HWH geselecteerd als preferred supplier voor brokerdienstenHeadFirst maakt onderdeel uit van HeadFirst Source Group, een van de grootste detacheerders en flexbureaus van ons land, die zich toelegt op onder andere matchmaking, contracting en payrolling. De circa 5.000 professionals werken bij meer dan honderd opdrachtgevers in Nederland, België en Luxemburg, waarbij HeadFirst Source Group een jaaromzet realiseert van circa €500 miljoen euro. Onderdeel van HeadFirst Source Group zijn de bedrijven HeadFirst, Source, Proud Company en Designated Professionals.

Gert-Jan Schellingerhout, CEO bij HeadFirst, is blij met de gunning van HWH. “Wij ontsluiten voor opdrachtgevers de complete markt van zelfstandig professionals en niche-leveranciers. Daarbij hebben wij maar één belang: de beste professional selecteren voor een marktconform tarief. Wij kijken ernaar uit dat de komende jaren ook voor HWH te doen.”

Lees ook de artikelen
VWS en SZW kiezen acht partijen voor IT-inhuurcontract van €90 miljoen.
Twaalf partijen winnen ICT-raamovereenkomst van €320 miljoen bij Belastingdienst.