Jan Willem Stapel krijgt bestuurdersrol bij T-Mobile in Oostenrijk

29 oktober 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Jan Willem Stapel, voormalig consultant van VODW, is benoemd tot lid van het managementteam van T-Mobile Austria. Bij de telecomgigant is Stapel als Commercial Chief Officer (CCO) vanuit Wenen onder meer hoofdverantwoordelijk voor de consumentenzakentak. 

De afgelopen negen jaar werkte Jan Willem Stapel vanuit Nederland voor telecomaanbieder KPN, meest recentelijk als Director Marketing Consumer Market. Daarvoor was hij actief voor Fortis Bank in de Verenigde Staten, waar hij zich onder meer ontfermde over de ontwikkeling van distributiekanalen en een intermediair netwerk. Eerder werkte Stapel zo’n tweeënhalf jaar bij VODW, dat deze zomer werd overgenomen door EY en transformeerde tot EY VODW.

Daaraan voorafgaand was Stapel betrokken bij verschillende internationale projecten, zoals bij de oprichting van een verkoopkantoor van ABN AMRO in New York en bij de introductie van een kaasproductlijn van FrieslandCampina in Vietnam. Stapel is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen in Business Administration.

Jan Willem Stapel krijgt bestuurdersrol bij T-Mobile in Oostenrijk

Bij T-Mobile is Stapel inmiddels verantwoordelijk voor de consumentenzakentak van het telecombedrijf. Zijn benoeming valt samen met de officiële ‘close’ van de deal tussen T-Mobile Austria en UPC Austria: eind 2017 kocht de Oostenrijkse telecomgigant voor €1,9 miljard de grootste kabelexploitant van het Alpenland. Dat was voor Deutsche Telekom – het moederbedrijf van T-Mobile – de grootste financiële investering in de afgelopen vijftien jaar.

Met de overname heeft T-Mobile Oostenrijk zijn jaaromzet naar €1,25 miljard verhoogd en eveneens werd het personeelsbestand uitgebreid naar ruim 2.500 professionals. Eind deze zomer gaf de Europese Commissie groen licht, nadat uit de due diligence bleek dat de gefuseerde telecomentiteit “aanzienlijke concurrentie” zou blijven ondervinden van concurrenten zoals A1 Telekom Austria en Hutchison Drei Austria.

“Met Jan Willem Stapel brengen we een zeer succesvolle topmanager naar Wenen, die vele jaren ervaring heeft met producten en diensten voor consumenten”, aldus Andreas Bierwirth, CEO van T-Mobile Austria & UPC Austria. Stapel vult aan: “De fusie van T-Mobile en UPC is als het bouwen van een gloednieuw bedrijf uit twee sterke delen. De convergentie van mobiel en vast internet, met de mogelijkheid om op elk moment en op alle soorten apparaten entertainment en digitale inhoud te gebruiken, biedt consumenten vele interessante opties. Daarom ben ik heel blij dat ik mijn ervaring op dit gebied kan benutten om het aanbod van T-Mobile uit te breiden.”