DRV Corporate Finance begeleidt deals in automotive, horeca en onderwijs

04 oktober 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd

DRV Corporate Finance, de M&A-adviestak van zakelijk dienstverlener DRV, heeft de afgelopen weken drie transacties succesvol afgerond. M&A-adviseurs van het advieskantoor waren betrokken bij transacties in de sectoren automotive, horeca en onderwijs.

Thieu van Dorst Bedrijfswagens | MAN 

In de jaren ’70 richtte naamgever Thieu van Dorst in Terheijden zijn bedrijf Theo van Dorst Bedrijfswagens op. In 2008 werd het automotivebedrijf, toen ook geassisteerd door DRV Corporate Finance, overgenomen door de huidige directeur-groot aandeelhouder Joop Meijer. De onderneming is hard gegroeid en werd in de afgelopen tien jaar maar liefst viermaal MAN Dealer van het jaar. 

Per 1 september van dit jaar heeft Thieu van Dorst Bedrijfswagens de vestigingen van MAN Tilburg en MAN Den Bosch overgenomen van MAN Nederland Dealer, onderdeel van Pon Holdings. De koper was reeds gevestigd in Breda, Goes en Roosendaal en voegt met de overname twee aangrenzende vestigingen toe. Hiermee is de onderneming strategisch goed vertegenwoordigd in Zeeland en Noord-Brabant. Vanuit DRV Corporate Finance is de huidige transactie begeleid door Manfred Zurhorst en Pieter Poortvliet.
DRV Corporate Finance begeleidt deals in automotive, horeca en onderwijs

Vorming Lodewijk college | Fusie met SKVOH & Zwin College

Naar aanleiding van teruglopende leerlingenaantallen in het voortgezet onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen. stond op langere termijn het voortbestaan van enkele instellingen voor voortgezet onderwijs onder druk. Bestuurlijk en politiek overleg heeft geresulteerd in een fusie van voortgezet onderwijsinstellingen De Rede en het Zeldenrust-Steelandcollege. Zij gaan verder onder de nieuwe naam Lodewijk College. De nieuw gevormde instelling is daarnaast bestuurlijk gefuseerd met onderwijsinstellingen SKVOH en het Zwin College, waar gezamenlijk zo’n 4.800 leerlingen onderwijs krijgen en circa 300 medewerkers in dienst zijn. 

In het kader van de onderwijsfusies heeft een multidisciplinair team van DRV Corporate Finance due diligence onderzoek uitgevoerd naar de vier onderwijsinstellingen. Het team van DRV bestond onder meer uit Pieter Poortvliet (algehele coördinatie/eindverantwoordelijk), Jordy de Jong (financieel), Denise Meulenberg (financieel) en Freddy van der Maas (onderwijsaspecten). Poortvliet zegt over het traject: “Een mooie opdracht waarbij wij een steentje konden bijdragen aan behoud van het voorgezet onderwijs binnen ons eigen werkgebied.”

Het due diligence onderzoek had betrekking op de financiële, fiscale, personele, pensioen, ICT en onderwijsaspecten. “Door de integrale aanpak was het mogelijk om kruisverbanden te leggen tussen de verschillende aspecten om tot een totaalbeeld te komen met betrekking tot de institutionele en bestuurlijke fusie”, vult Poortvliet aan.

Hell’s Kitchen Horeca Group neemt restaurant Wapen van Willemstad over

Eerder dit jaar is restaurant het Wapen van Willemstad, dat is vernoemd naar de Noord-Brabantse vestingstad waar het restaurant is gevestigd, overgegaan naar een nieuwe eigenaar. De verkopende eigenaren hebben de onderneming in de loop der jaren uitgebouwd tot een gerespecteerd restaurant en hotel. Op een uniek gelegen locatie trekt het restaurant een publiek aan uit een brede regio, maar ook in de omliggende regio.

Ondernemer Herman Hell – eigenaar van Hell's Kitchen Horeca Groep – heeft Het Wapen overgenomen. Hell, die eerder werd uitgeroepen tot ‘meest markante’ horecaondernemer van Zuid-Holland-Zuid, ziet veel potentie in het restaurant, door de “uitstekende basis” die de verkopers de afgelopen jaren hebben gelegd. Maar ook de uitstekende ligging pal aan de jachthaven en de grote aantrekkingskracht van Willemstad zijn grote pluspunten. Bij deze transactie hebben namens DRV Corporate Finance Pieter Poortvliet en Niek Daamen de verkopende partij bijgestaan.