DRV Corporate Finance verwelkomt oudgediende Marco du Pré

05 februari 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De corporate finance afdeling van DRV heeft een nieuwe directeur: sinds 1 januari is Marco du Pré terug op het oude nest, dat hij drie jaar eerder verliet om de rol van CEO te vervullen bij Garcia Jeans.

Na twaalf jaar te hebben gewerkt voor DRV Corporate Finance, besloot Marco du Pré een nieuwe uitdaging aan te gaan door per januari 2015 Louk van Sanden op te volgen als CEO van spijkerbroekenmerk Garcia Jeans, waaraan Du Pré al sinds 2006 was verbonden als lid van de adviesraad. Precies drie jaar later is hij weer terug bij DRV, waar hij nu de rol van directeur heeft gekregen. Daarnaast is hij, net als voor zijn vertrek, een van de drie partners van de corporate finance tak van het kantoor – Pieter Poortvliet en Martin de Jong zijn de andere vennoten.

DRV geeft aan verheugd te zijn met de terugkeer van de “professional met ruime financiële ervaring”. Deze deed Du Pré natuurlijk gedeeltelijk op tijdens zijn vorige periode bij het kantoor, waarin hij ook vijf jaar deel uitmaakte van de Raad van Bestuur. Daarnaast was hij van 1998 tot 2002 zo’n vijf jaar als Investment Manager actief voor het buy-out team van AlpInvest Partners, nadat hij van 1988 tot 1997 al een kleine negenenhalf jaar als Manager in dienst was bij PwC, dat toen nog bekendstond als PricewaterhouseCoopers.Marco du Pré - Directeur van DRV Corporate Finance

Als directeur zal hij zich bij DRV Coroprate Finance de komende tijd met name richten op de groei van de praktijk: “In lijn met de toekomstambities van DRV Corporate Finance zal Marco du Pré zich richten op de verdere uitbouw van het aantal opdrachten”, aldus DRV. Du Pré vult aan: “Samen met Martin en Pieter (de andere partners van de praktijk, red.) wil ik het team van DRV Corporate Finance als geheel laten groeien én de individuele adviseurs zich verder laten ontwikkelen. Ook willen we meer bekendheid creëren in de markt. Dit willen we doen voor zowel bestaande cliënten van DRV als nieuwe opdrachtgevers.”

Hij laat verder weten erg blij te zijn om weer deel uit te maken van het kantoor: “Het voelt als een warm bad, ik krijg veel positieve reacties van zowel collega’s als relaties.” DRV voegt ten slotte nog toe dat de komst van Marco du Pré extra ervaring toevoegt aan het team: “Hierdoor kunnen cliënten nog beter ondersteund en geadviseerd worden.”

DRV Corporate Finance heeft een sterk 2017 achter de rug. Het kantoor was betrokken bij zo'n 90 transacties. In de tweede helft van 2017 adviseerde het advieskantoor bij 51 deals met een totale waarde van €207 miljoen.

Met de aanstelling van du Pré telt DRV Corporate Finance negen adviseurs. Naast de directieleden bestaat het team uit adviseurs Gert Beunder, Niek Daamen, Jordy de Jong, Denise Meulenberg, Arjen van de Velde en Lars van Heeren. Het M&A-bureau, dat onderdeel uitmaakt van DRV Accountants & Adviseurs – waar BRG Accountants & Belastingadviseurs zich onlangs bij aansloot – kondigt tot slot nog aan dat er in maart een nieuwe adviseur aan het team zal worden toegevoegd.