M&A- en adviespraktijk van DRV verder als Crossminds

10 januari 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Twee adviespraktijken van accountants- en advieskantoor DRV hebben hun krachten gebundeld en samen een nieuwe merknaam omarmd: Crossminds. 

Het nieuw gevormde Crossminds komt tot stand door de bundeling van DRV Corporate Finance (diensten op het gebied van strategisch advies en fusies & overnames) en DRV Performance Improvers (het verbeteren van prestaties en implementeren van verandering) en telt hiermee een team van 20 adviseurs.

Met de samenvoeging en rebranding speelt Crossminds volgens Pieter Poortvliet, directeur bij het adviesbureau, in op twee ontwikkelingen. Ten eerste, klanten vragen steeds vaker om een integraal aanbod van diensten. Na advies over de koers of begeleiding bij een overname komt de logische vervolgvraag: de gekozen strategie implementeren of het tot een goed einde brengen van de integratie.

Crossminds - Diensten

Om die reden werkten DRV Corporate Finance en DRV Performance Improvers regelmatig samen aan opdrachten. Maar, “door gezamenlijk onze diensten aan te bieden, kunnen we onszelf duidelijker profileren in de markt en kunnen wij het beste resultaat bereiken voor onze relaties”, zegt Poortvliet.

Meer slagkracht

Ten tweede zorgt de samenwerking dat Crossminds meer slagkracht krijgt in een adviesmarkt die almaar concurrerender wordt. Met de krachtenbundeling kan het bureau – niet in omvang, maar wel in de breedte van het dienstenportefeuille – vanuit één brand concurreren met grotere spelers als Baker Tilly, BDO en Grant Thornton.

Het dienstenaanbod van Crossminds omvat due diligence, waarderingen en transaction support, groei, herstructureringen, turnaround-management, geschillenbeslechting, programma- en projectmanagement en businesstransformaties.

Crossminds blijft juridisch gezien onderdeel van DRV Accountants & Adviseurs, een landelijke accountancy en consultancydienstverlener met meer dan 550 medewerkers, goed voor een omzet van meer dan €55 miljoen. “Hoewel we de naam DRV niet meer voeren, blijven wij onderdeel van DRV”, sluit Poortvliet af.