IJsselvliet Strategie & Realisatie trekt junior adviseur Rick Mensink aan

21 september 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IJsselvliet Strategie & Realisatie heeft een nieuwe junior adviseur aan de gelederen toegevoegd: Rick Mensink. “IJsselvliet biedt mij een uitdagende werkomgeving waar ik erg veel kan leren. Ik heb daarom erg veel zin in deze nieuwe uitdaging.”

Rick Mensink treedt in dienst bij het organisatieadviesbureau uit Zwolle na circa een jaar werkzaam te zijn geweest voor AP Support, een consultancy- en detacheringsbedrijf voor instellingen in de financiële sector. Zijn eerste klus bij AP Support was een rol bij Zilveren Kruis, waar hij betrokken was bij het zorginhoudelijk beoordelen van aanvragen of wijzigingen van overeenkomsten van Wlz PGB budgethouders. Hij werd aan boord gehaald door de verzekeraar als onderdeel van een groot project gericht op het wegwerken van een achterstand waar Zilveren Kruis mee kampte. 

Daarna ging Mensink aan de slag bij Nedasco, een serviceprovider voor financieel adviseurs op het gebied van verzekeringen en financiële diensten/oplossingen. Bij Nedasco was hij betrokken bij het realiseren van procesverbetering in het acceptatieproces. “Het project moest er voor zorgen dat het acceptatieproces makkelijker en consistenter verloopt. Daarnaast was het de doelstelling om de gemiddelde gesprekstijd omlaag te brengen waardoor klanten sneller telefonisch geholpen kunnen worden en consistentere antwoorden krijgen,” schrijft Mensink op zijn eigen LinkedIn-pagina. 

IJsselvliet Strategie & Realisatie trekt junior adviseur Rick Mensink aan

Zijn studie behaalde Mensink in het noorden van het land: zowel zijn bachelor studie Bedrijfskunde als zijn master studie Strategic Innovation Management rondde hij af aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens zijn studieperiode was Mensink bovendien actief als topsporter. Met succes, want de fervente wielrenner werd op 13 december 2015 gekroond tot Nederlands Kampioen in baanwielrennen op de 50 km afstand. “Na mijn titel, heb ik ervoor gekozen om voor mijn maatschappelijke carrière te gaan en mijn studies te gaan afronden.” 

Bij Ijsselvliet, dat dit najaar zijn 10-jarig jubileum viert, is Mensink gestart als junior adviseur. “Na een jaar werkend te zijn geweest in de financiële dienstverlening zocht ik naar een uitdagende baan. Ik ben verheugd met mijn nieuwe rol.” 

Het adviesbureau uit Zwolle heeft circa 20 consultants in dienst en richt zich op diensten op het gebied van strategie, finance, bedrijfsvoering, human resources en verandermanagement. Tot de klantenkring van het bureau behoren bedrijven als Batavus, Enexis, Hemmink, NHL Stenden Hogeschool, Wadinco en Zorggroep Sint Maarten.