IJsselvliet Organisatieadviseurs betrekt nieuw kantoor in Zwolle

05 augustus 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau IJsselvliet Strategie en Realisatie is onlangs binnen Zwolle verhuisd, van hun vorige kantoor aan de Eekwal naar een historisch pand in Zwolle. Het monumentale pand is in de afgelopen periode grondig gerenoveerd, maar fungeert inmiddels als het nieuwe onderkomen voor de twintig professionals van het bureau.

Als gevolg van groei en de ambities voor de komende jaren besloot het partnerteam van IJsselvliet Strategie en Realisatie recent te verhuizen, van hun vorige kantoor aan de Eekwal 12 in Zwolle naar een historisch pand uit 1874 aan de Burgemeester van Roijensingel 13 in Zwolle. “De groei van ons bedrijf is een belangrijke reden. We hebben meer ruimte nodig. Bovendien, zo’n echt Zwols pand komt niet vaak voorbij,” aldus Hidde van der Wal, partner en één van de vijf oprichters van het bureau*.

IJsselvliet Strategie en Realisatie heeft de verhuizing aangegrepen om haar naam te veranderen van IJsselvliet Organisatieadviseurs in IJsselvliet Strategie en Realisatie. Van der Wal laat weten dat het bureau daarmee meer wil benadrukken waar de dienstverlening zich op richt: organisaties ondersteunen bij het opstellen en uitvoeren van de winnende strategie om zo hun doelen te realiseren en daardoor de continuïteit te waarborgen.

IJsselvliet Organisatieadviseurs betrekt nieuw kantoor in Zwolle

Dat vraagt een brede bedrijfskundige blik en dat is precies wat IJsselvliet haar klanten biedt, stelt Van der Wal. Typische vragen die IJsselvliet stelt zijn of er voldoende financiële middelen zijn, of de goede mensen ‘in de bus zitten’, of de processen slim zijn georganiseerd, of iedereen wel voldoende betrokken is op en bij de strategie en of het goede leiderschap aanwezig is.

Gevraagd naar hoe het bureau zich in de markt onderscheidt, wijst Van der Wal op het feit dat “wij altijd maatwerk leveren als het gaat over strategie en realisatie, omdat elke vraag van de klant toch net weer anders is. Verder hebben wij onze eigen stijl. Nuchter, op basis van de feiten en altijd met respect vinden wij er wat van. Zo helpen wij organisaties strategische doelen scherp te krijgen, vast te houden en te bereiken. Niet door dikke rapporten, maar met gedegen en goed onderbouwde praktische adviezen.”

Over de ambitie zegt Van der Wal: “IJsselvliet Strategie en Realisatie wil zich de komende jaren verder ontwikkelen als dé partij voor de middelgrote organisaties in Noordoost en Midden Nederland als gaat om strategische keuzes en de vertaling daarvan in de organisatie. Daarom willen wij verder groeien in het aantal professionals die zich verbinden met ons bureau.” Hij sluit af: “Daar past ons nieuwe pand uitstekend bij.”

* Overige medeoprichters van IJsselvliet Strategie en Realisatie zijn Frank Markerink, Leendert Stam, Eric Moen en Bert Gadellaa. Alle vijf de partners hebben een verleden bij de Advisory tak van KPMG.