Willem Daris van ING naar corporate finance boutique PhiDelphi

07 augustus 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Per september begint Willem Daris als Partner bij de midmarket M&A-boutique PhiDelphi. Daris is afkomstig van ING en heeft een lange staat van dienst op het gebied van corporate finance.

De afgelopen tien jaar was Willem Daris onderdeel van ING, waar hij momenteel als Managing Director nog leidinggeeft aan de corporate finance-afdeling. Binnen de M&A-praktijk van de grootbank richt hij zich persoonlijk met name op financiële instituties. Zo was hij eerder dit jaar als adviseur betrokken bij de aankoop van Makelaarsland door zijn eigen werkgever ING. Vorig jaar behoorde hij ook tot het team van M&A-specialisten dat advies leverde bij de deal waarin Aon financieel adviesbureau Unirobe Meeùs Groep overnam van verzekeraar Aegon.

Voordat hij begon bij ING, werkte Daris tussen 2003 en 2008 als Vice President voor de Londense afdeling van Bank of America. Ook hier was hij onderdeel van de corporate finance-afdeling en specialiseerde hij zich in financiële instituties. Hij begon in 2003 bij de grote Amerikaanse bank na eerst vijf jaar als Consultant te hebben gewerkt voor Big Four-kantoor KPMG. Net als bij zijn latere werkgevers, hield hij zich hier met name bezig met financiële instituties. Bij KPMG betrof het daarbij echter vooral consultancydiensten omtrent risicomanagement.

Willem Daris van ING naar corporate finance boutique PhiDelhi

Zijn opleiding doorliep Daris aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 1997 zijn master International Financial Economics succesvol afrondde. Daarnaast behaalde hij in 2003 nog zijn MBA in Strategy and Finance aan de London Business School. 

PhiDelphi – waar Daris per september aantreedt als Partner – is een onafhankelijke Nederlandse fusie- en overnamespecialist met een focus op middelgrote transacties, die meestal ergens tussen de €10 miljoen en €100 miljoen liggen. Het in 2001 opgerichte bureau werkt met name voor grotere ondernemingen, DGA’s, professionele investeerders en managementteams. “We adviseren onze cliënten en structureren en leiden het gehele proces van verkoop, koop, of financiële herstructurering”, aldus het M&A-kantoor. Sinds de oprichting was PhiDelphi betrokken bij de succesvolle afronding van meer dan 150 uiteenlopende transacties, waarvan een derde grensoverschrijdend. Het in Hilversum gevestigde bureau is aangesloten bij een internationaal netwerk van fusie- en overnamespecialisten.

Daris geeft aan uit te kijken naar zijn start bij de M&A-boutique, terwijl hij tegelijk terugblikt op een mooie periode bij ING: “Na meer dan tien jaar bij ING is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik ben ING, mijn collega’s en mijn cliënten zeer dankbaar voor de fantastische tijd en de vele deals die samen hebben volbracht. Vanaf 1 september zal ik starten als partner bij de corporate finance-boutique PhiDelphi.” Tot besluit geeft hij aan dat hij de collega’s die hij binnenkort zal verlaten niet uit het oog zal verliezen: “Ik kijk ernaar uit in contact te blijven.”