Ecclesia neemt Sibbing Adviesgroep over en wordt top 10 speler

18 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Ecclesia heeft branchegenoot Sibbing Adviesgroep ingelijfd, waarmee het in een klap behoort tot de tien grootse financieel adviseurs en intermediairs van ons land. 

Het van oorsprong Duitse Ecclesia is een internationale verzekeringsmakelaar met vestigingen in acht Europese landen en 1.750 medewerkers. Met de overname van Sibbing Adviesgroep (meerderheidsbelang) voegt het zo’n 140 medewerkers in Veenendaal en Barneveld toe aan het Nederlandse team, dat nu bestaat uit zo’n 350 werknemers. 

Ecclesia Group is het moederbedrijf van tal van bekende labels in vooral de medische sector, waaronder Concordia de Keizer, EBC Nederland, Veerhaven Assuradeuren, Gebr. Sluyter en Finance & Insurance. Sibbing levert financieel advies, assurantieadvies en accountancydienstverlening aan de sector, in het bijzonder aan vrij gevestigde medisch specialisten, huisartsen, tandartsen en verloskundigen. 

Ecclesia neemt Sibbing Adviesgroep over en wordt top 10 speler

Volgens Harry Kampschöer, General Manager van Ecclesia Nederland, past de overname in de strategie van het bedrijf om een van de grootste spelers te worden op het gebied van financieel advies voor de zakelijke markt en de publieke sector. “Dit is een logische stap voorwaarts.” 

Ook Theo Kruse, partner bij Sibbing, is in zijn nopjes met de krachtenbundeling. “We zijn verheugd en trots om ons bij een grote en sterke partner als Ecclesia aan te sluiten en hebben er het volste vertrouwen in dat de overname het bedrijf succesvol verder zal brengen.”

Dealmakers

De transactie werd begeleid door M&A adviseurs van zes verschillende kantoren. PhiDelphi Corporate Finance verzorgde het M&A advies aan verkoper Sibbing. “Dankzij hun sterke kennis van verzekeringsbemiddeling en uitgebreide netwerk in de sector hebben we met diverse zeer geschikte samenwerkingspartners intensief contact gehad en uiteindelijk voor alle betrokkenen een uitstekende transactie gerealiseerd”, zegt aandeelhouder en directeur Kruse. 

PhiDelphi partner Harald Miedema, die samen met Koen Crolla en Robbert-Jan Blommestein het traject begeleidde, zegt: “Ik vind het altijd prachtig als een sterk en degelijk bedrijf als Sibbing de volgende stap in haar ontwikkeling gaat zetten door samen te werken met een grote internationale speler. Het was een intensief en erg leuk proces met de vennoten van Sibbing.”

Big Four-kantoren Deloitte en KPMG verzorgden de financial due diligence. Het team van KPMG bestond uit Jan Oudejans, Winfred de Kreuk, Stefan van der Graaf en Marco Hofman. Deloitte werd vertegenwoordigd door Corjan Kuip en Jorrit Ruissen. Deloitte leverde ook belastingadvies, verzorgd door Jos Boerland en Iris Sijlmans.

Andere dealmakers waren advocatenkantoren CORP (Diederik Baas, Max Coene) en Ploum (Albert Wiggers, Deborah Nizamoeddin), en fiscaal kantoor Atlas Tax Lawyers (Frederik Mulder, Sophie Kallen, Anne Lotte van Rij, Yvonne Bakker).