Ruud Brink benoemd tot partner bij PA Consulting Group

12 juni 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PA Consulting Group heeft Ruud Brink (37) benoemd tot partner. Brink is sinds elf jaar als Managing Consultant werkzaam bij het snelgroeiende en internationaal opererende consultancybedrijf.

Ruud Brink is een ervaren management consultant en ondernemer met een uitgebreid trackrecord op het gebied van data en digitale innovatieprojecten. In 2006 begon Brink als lid van de Strategy-praktijk bij PA Consulting Group, met meer dan 2.600 professionals een wereldwijd opererend innovatie- en transformatieadviesbureau met een zeer divers dienstenportfolio. Zo levert PA Consulting onder meer diensten op het snijvlak van strategy, digital, business design, agile, business intelligence & analytics en IT transformation.* Onlangs kreeg PA Consulting nog internationale erkenning voor zijn onderscheidende dienstverlening.

Met data waarde creëren

Vanaf 2012 heeft Brink zich gefocust op digitale data transformatie, onder meer om “met data écht waarde te creëren”, aldus PA Consulting Group in een persverklaring. In de afgelopen jaren heeft Brink samen met Herman Jan Carmiggelt (Digital Innovation & Transformation Lead & member van PA’s Management Group), Mark Griep (Country Managing Director Nederland) en Willem van Asperen (Director Applied Artificial Intelligence) teams opgebouwd van data scientists, consultants en digital natives, die in diverse Europese landen actief zijn bij klanten van het consultancykantoor.  

Brink: “We hebben onder meer bij een marktleider in retail banking een data-innovatie hub gebouwd en bij een internationaal uitzendbureau begeleiden we de digitale transformatie.” Na een eerste focus op de dienstverlenende sector is het speelveld van PA Consulting nu verbreed naar de maakindustrie. “We signaleren dat veel data scientists de overstap maken naar de maakindustrie, die daar de vruchten van plukt.”
Ruud Brink, Partner - PA ConsultingDe partnerbenoeming van Brink vindt plaats in een periode waarin PA een stevige groei laat zien. Onlangs nog nam PA Consulting brits digitaal adviesbureau Sparkler over, bovendien wist het wereldwijd door de omzetgrens van £400 miljoen te breken. De sterke groei is te danken aan de nieuwe wijze van consultancy, stelt Brink: “We bewijzen dat we digitale transformatieprojecten uitstekend beheersen en dat we dankzij het bouwen van algoritmes en werkende digitale concepten verder gaan dan alleen maar het tonen van slides. Deze aanpak blijkt transformaties te versnellen en maakt meer impact.”

Hands-on ontwikkelkracht

Dankzij PA’s hands-on en datagedreven aanpak creëert het bedrijf een vooraanstaande en onderscheidende positie in de digitale consultancymarkt, stelt Brink: “Wij zijn denkers, die doen.” De nieuwe partner voegt toe: “Het is een nieuwe manier van consultancy. Het is hands-on ontwikkelkracht met data scientists, in combinatie met consulting. Het zorgt voor een intensievere – langetermijn – samenwerking met de opdrachtgever en specialistisch maatwerk. De praktijk wijst uit dat het tot meer tevreden klanten leidt.”

“We zijn bijzonder blij om Ruud als partner te mogen verwelkomen”, laat Griep weten. “In al die jaren bij ons consultancybureau heeft hij bewezen een uitstekend oog te hebben voor talent en voor het vertalen van wensen van klanten naar concrete oplossingen.” Brink stelt ten slotte dat zijn benoeming een positief signaal is naar zijn collega’s. “Een signaal naar medewerkers die bij ons (komen) werken, dat je snel carrière kunt maken in een internationaal speelveld.” Naast zijn werkzaamheden bij PA Consulting is Brink tevens medeoprichter van ShareDnD, een platform waar mensen hobbychefs kunnen zoeken, boeken en beoordelen.

* PA Consulting Group werkt voor opdrachtgevers actief op het gebied van/binnen de sectoren: consumenten, defensie en beveiliging, energie- en nutsbedrijven, financiële diensten, overheid, gezondheidszorg, biowetenschappen, productie, transport, reizen en logistiek. PA Consulting werkt wereldwijd vanuit kantoren in Noord-Amerika, Europa, de Scandinavië en de Golfstaten.

Gerelateerd: John Alexander nieuwe bestuursvoorzitter van PA Consulting Group.