Voormalig Novisource interim CEO wordt directeur QNH Consulting in België

15 juni 2018 Consultancy.nl

Na in 2017 Novisource meerdere maanden als interim-CEO geleid te hebben heeft Eric Drossaert nu een nieuwe bestuursklus. Hij is benoemd tot directeur van de Belgische tak van adviesbureau QNH Consulting. In zijn nieuwe rol zal hij zich richten op de verdere groei van QNH in België en de uitbreiding van het portfolio.

Met een omzet van meer dan €55 miljoen is QNH Consulting een adviesbureau dat IT-advies levert en opdrachtgevers ondersteunt bij het ontwikkelen, implementeren en beheren van IT. Het in Amsterdam gevestigde adviesbureau telt ruim 470 medewerkers, verspreid over Nederlandse vestigingen in Amsterdam, Maastricht, Groningen en Eindhoven en een kantoor in België.

QNH Consulting ondersteunt klanten op het gebied van onder meer business analytics, cloud, digital experience, collaboration en enterprise mobility. Eerder dit jaar kwam QNH Consulting in handen van investeerder Egeria, dat het bureau heeft samengevoegd met een IT-bedrijf binnen het portfolio: Ilionx. Door de samenvoeging zal op termijn een IT-bureau met ruim 800 medewerkers en een omzet van zo’n €100 miljoen ontstaan. 

QNH Consulting Belgium

Bij het Belgische kantoor van QNH Consulting in Hasselt ligt de focus momenteel op applicatieontwikkeling en de komende periode zal het portfolio verder worden uitgebreid met de expertise die QNH in Nederland ook heeft op het gebied van business analytics, cloud, digital experience en blockchain. Om leiding te geven aan de verdere groeiambities in België en deze uitbreiding van het dienstenaanbod is sinds kort Eric Drossaert aangesteld als nieuwe directeur.

Eric Drossaert, Directeur QNH Consulting

Na zijn opleiding Bedrijfseconomie begon Drossaert in 1986 zijn loopbaan als consultant bij Gemeentepolitie Weert. Na vervolgens zes jaar als System Developer Manager bij BDO en als Accountmanager bij Vendex te hebben gewerkt, maakte hij de overstap naar Ordina. In de periode 1997-2009 was Drossaert binnen de ICT-dienstverlener actief als directeur en werkte onder meer binnen de divisies Finance, Sociale Zekerheid en Consulting. Het was reeds bij Ordina dat Drossaert in contact kwam met Hen Snackers en Erwin van den Bosch, medeoprichters van QNH Consulting. In de jaren na Ordina, waar hij tot 2009 werkzaam is geweest, vervulde Drossaert verdere directiefuncties bij Irmato, Eiffel en Nspyre (begin 2015 overgenomen door Altran).

Ervaren interim manager

Sinds 2015 is Drossaert onder de naam Stemda Consultancy zelfstandig gevestigd en richt hij zich vooral op mkb-ondernemingen die behoefte hebben aan (tijdelijke) managementexpertise. Zo werd hij eind 2016 voor een periode van een halfjaar als interim CEO aangesteld bij Novisource, waar hij na het vertrek van de twee toenmalige bestuurders – op basis van een verschil in inzicht met de aandeelhouders – tijdelijk leiding heeft mogen geven aan de beursgenoteerde consultancyorganisatie. Met zo’n 100 professionals geldt Novisource als een van de grotere advies- en interimbureaus van ons land. Novisource levert diensten op het snijvlak van business consultancy, interim-management, projectmanagement en ICT. Onder de leiding van Drossaert wist het bedrijf zijn positieve koers voort te zetten en de winstgevendheid te verbeteren. Begin 2017 droeg Drossaert conform zijn tijdelijke rol, het stokje over aan twee nieuwe bestuurders*.

Zijn ruime kennis over het realiseren van groei gaat Drossaert nu in de praktijk brengen bij QNH Consulting in België. Over zijn nieuwe bestuursrol zegt Drossaert: “Met veel enthousiasme en vertrouwen ga ik de rol van directeur QNH Consulting Belgium vervullen. QNH is een mooi bedrijf met een stevige positie in Nederland. Door onder andere een breder portfolio aan diensten aan te bieden wil ik graag onze positie in België uitbouwen. Daarnaast zijn het aantrekken van professionals en het stimuleren van de ontwikkeling zaken die in mijn ogen zeer belangrijk zijn. Ik kijk er naar uit om met gedreven professionals nog meer succesvolle projecten voor klanten te realiseren.”

QNH Consulting medeoprichter Snackers is verheugd over de start van Drossaert, en geeft aan: “We zijn blij dat Eric ons met zijn enthousiasme en kennis van groei komt versterken. Hij spot kansen en weet wat er nodig is om een organisatie succesvol te laten groeien, zowel intern als extern. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat Eric gaat bijdragen aan de adoptie van onze actuele thema’s in België en hiermee onze groei in België een impuls geeft.”

* In mei 2018 legde bij Novisource echter opnieuw het voltallige bestuur hun taken neer, waardoor voor de tweede keer in een tijdsbestek van achttien maanden de Raad van Commissarissen van Novisource op zoek moet naar nieuwe topbestuurders.


Profielen

Meer nieuws over

×
×
A.T. Kearney Accenture ACE Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting B&A Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Centric Cmotions COMATCH Conclusion Connective Payments Count & Cooper De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hermes | Partners Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Consulting & Interim Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG KPN ICT Consulting Kruger KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnitude Consulting Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Methis Consulting METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group Oliver Wyman OrangeX Ordina Oxyma p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quantics Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst RevelX RGP Rijnconsult Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Strategy Development Partners Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron TEN HAVE Change Management The Next Organization Trevian Turner TWST Twynstra Gudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup