Tien bureaus genomineerd voor ICT-dienstverlener van het jaar

03 juli 2017 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

De tien bedrijven die kans maken op de titel 'ICT dienstverlener van jaar', in het kader van de Computable Awards 2017, zijn bekend. Op 31 oktober horen Atos, CGI, Deloitte, IBM, Incentro, Motion10, PQR, Promax, QNH Consulting en Thales tijdens de awardceremonie wie er met deze prestigieuze award vandoor gaat.

Sinds 2006 organiseert ICT-vakblad en online platform Computable jaarlijks de zogeheten ‘Computable Awards’, een competitie waarin door een vakjury in meer dan twintig categorieën* diverse awards worden vergeven aan bedrijven, projecten en individuen, die zich positief hebben weten te onderscheiden binnen het ICT domein. Onder de organisaties die in de schijnwerpers worden gezet bevinden zich onder andere hardwareleveranciers, ICT-detacheerders, infrastructuurleveranciers, IT consulting
 bureaus, aanbieders van opleidingen en werving & selectiekantoren.

Computable Awards 2017

In de categorie: ‘ICT-dienstverlener van het jaar’, waar jaarlijks diverse zakelijke dienstverleners worden genomineerd, waren er dit jaar 54 aanmeldingen. Bij de editie van vorig jaar en ook in 2015 werd ICT-dienstverlener CGI uitgeroepen tot ‘ICT Dienstverlener van het Jaar’. Dit jaar maken (in alfabetische volgorde) de volgende tien partijen kans op die titel: Atos, CGI, Deloitte, IBM, Incentro, Motion10, PQR, Promax, QNH Consulting en Thales.

  • CGI wordt onder meer erkend voor het ontwikkelen en beheren van Burgernet 2.0 en het technisch beheer van de werkplekomgeving en IT-infrastructuur van Medisch Spectrum Twente.
  • Deloitte is onder meer genomineerd voor zijn evenement Hacklab Highschool (i.s.m. Havenbedrijf Rotterdam), waar jongeren meer bewustzijn kregen bijgebracht over cybersecurity en de risico’s van internet.
  • IBM krijgt erkenning voor hun GDPR specifiek architectuur framework dat IBM in het kader van de nieuwe verordening als dienst aanbiedt.
  • Incentro krijgt erkenning voor zijn project ‘Getting digital happiness to Africa’, waarin de ICT-dienstverlener software wil realiseren die tienduizenden levens in Afrika zal kunnen verrijken.
  • Motion10 verdient volgens de jury een award voor de ontwikkeling van digitale werkplekken en het leveren van business intelligence oplossingen om zo lagere IT-kosten binnen organisaties te realiseren. 

Atos, CGI, Deloitte, IBM, Incentro, Motion10, PQR, Promax, QNH Consulting en Thales

  • PQR wordt erkend voor hun implementatie van een Nutanix hyperconverged IT-infrastructuur bij gemeente Eindhoven en hun intentie om deze de komende jaren te onderhouden.
  • Promax is genomineerd voor hun samenwerking met Anoigo. Daardoor beschikt het nu over een cloudgeoriënteerd access management-systeem voor webapplicaties als aanvulling op hun securitydiensten.
  • QNH Consulting helpt klanten hun bedrijfsvoering te verbeteren door middel van slimme IT-oplossingen. Hierdoor kunnen zij via IT innoveren en beter presteren. Centraal staat daarbij digitale transformatie.
  • Atos biedt gebruikers een veilige manier om data en kritische applicaties te ontsluiten via multi-factor authenticatie met de Nymi polsband, een veilige verificatiemethode. 
  • Defensiespecialist Thales wordt erkend voor het opzetten van een Cyber Range; een testfaciliteit en trainingscentrum dat bedoeld is om cyberaanvallen na te bootsen. 

Jurering

Zoals ieder jaar worden de genomineerden door zowel publieksstemmen en een professionele jury beoordeeld. Dit jaar bestaat de jury uit: Jeroen Aris, global infrastructure architect Teva Pharmaceuticals, Fred Bons, senior program manager KWD Resultaatmanagement, Dion Kotteman, zelfstandig adviseur en oud-Rijks-CIO, Geke Rosier, oprichter en eigenaar RightBrains, Reza Sarshar, projectmanager TIGIT, Bernard Vuijk, interim projectmanager Driven4success en Alexander Wijninga, CEO van Watermelon. De jury heeft alle inzendingen een cijfer gegeven en per categorie de genomineerden bepaald. Aan de personen die de bedrijven hebben opgegeven voor de award, werd onder meer gevraagd een algemene beschrijving te geven van de organisatie, het onderscheidende vermogen van de leverancier en van het product aan te geven en te omschrijven wat het bedrijf zo bijzonder maakt.

CEO van het Jaar

Waar de overige categorieën organisaties in het zonnetje zetten, is er ook een categorie, waar personen kans maken op een award. In de categorie ‘CEO van het jaar’ strijden tien executives om de titel van beste CEO in de Nederlandse ICT-sector 2017.

Op 31 oktober, tijdens een feestelijk gala in het Beatrix Theater te Utrecht, zullen de Computable Awards 2017 worden uitgereikt. 

* De categorieën zijn: ICT-opleider van het jaar, ICT-detacheerder van het jaar, ICT-dienstverlener van het jaar, Cloud-aanbieder van het jaar, ICT-leverancier van het jaar voor het MKB, Hardwareleverancier van het jaar, ICT-infrastructuurleverancier van het jaar, Softwareleverancier van het jaar, Securityleverancier van het jaar, Digital company van het jaar, ICT-project van het jaar in de zorg, ICT-project van het jaar in het onderwijs, ICT-project van het jaar bij de overheid, ICT-project van het jaar in het MKB, ICT-project van het jaar in het grootbedrijf, Digital Innovation of the year, CEO van het jaar, Nederlandse start-up van het jaar, Partnerproject van het jaar.