Groningen Seaports besteedt IT-beheer uit aan QNH Consulting

15 november 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd

QNH Consulting is geselecteerd als de nieuwe werkplek- en systeembeheerder van Groningen Seaports. Tevens zal het IT-adviesbureau de beheerder van de Delfzijl Eemshaven helpen bij de overstap naar de Cloud. 

Groningen Seaports, dat tot 1997 bekendstond als Havenschap Delfzijl, wil zich via het uitbesteden van de ICT-infrastructuur beter kunnen focussen op zijn kerntaak: het beheren en commercieel exploiteren van de haven van Delfzijl, de Eemshaven en aangrenzende industrieterreinen. Hiermee sluit het havenbedrijf zich aan bij een trend op de Nederlandse markt, waarin steeds meer bedrijven ervoor kiezen om hun IT-beheer te outsourcen om zich te kunnen focussen op hun kernactiviteiten. 

Aanbesteding

Voor het selecteren van een gekwalificeerde IT-dienstverlener werd een Europese aanbesteding uitgeschreven op basis van Best Value Procurement – een inkoopmethode waarmee niet geselecteerd wordt op prijs maar op de beste verhouding in kwaliteit en prijs en waarbij de leverancier meer ruimte krijgt om zijn expertise te laten zien. Onderdeel van de aanbesteding waren het beheer en de implementatie van werkplekken, telefonie, serverpark, netwerk en beveiliging. 

Cas Köning (Groningen Seaports) en Hen Snackers (QNH Consulting) ondertekenen IT-beheer contract

Uit de aanbestedingsprocedure – waarop vijf partijen zich hadden ingeschreven – kwam uiteindelijk QNH Consulting naar voren als beste leverancier. Het in Amsterdam gevestigde bureau houdt zich bezig met het leveren van IT-advies, evenals met het ontwikkelen, implementeren en beheren van IT. Naast het beheer van de werkplekken en IT-systemen, is QNH Consulting ook aan boord gehaald voor de transitie naar Amazon Cloud. De overstap naar de cloud heeft ten doel om de IT-omgeving van Groningen Seaports niet alleen flexibeler, maar ook veiliger en stabieler te maken. 

Voor het telecom-deel van de aanbesteding werkt QNH Consulting samen met Telecom Service Group, een telecom- en netwerkdienstverlener met vestigingen in Leek, Heerhugowaard en Zwolle, die voor deze aanbesteding fungeert als onderaannemer. Gert-Jan de Volder, directeur bij QNH Consulting Noord, vertelt over de aanbesteding: “We zijn er trots op dat wij, samen met Telecom Services Leek, de opdracht gegund hebben gekregen. Dit is het startpunt voor een langdurig partnership met Groningen Seaports.” De raamovereenkomst heeft een waarde van €1,1 miljoen en een looptijd van vier jaar.