Capco, Capgemini en Protiviti partner van Money20/20 in Amsterdam

30 mei 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Onze hoofdstad is begin juni het podium voor het grootste FinTech-evenement van Europa. Het Money20/20 evenement brengt topvisionairs en innovators uit de FinTech- en het financial services segment samen, om gezamenlijk te werken aan de economie van morgen.

Met komende week naar verwachting zo’n 5.000 bezoekers uit 85 landen is Money20/20 Europe naar eigen zeggen het grootste platform voor vernieuwing in betalingsverkeer en de toekomst van geld. Op 4, 5 en 6 juni 2018 reizen meer dan 400 invloedrijke vernieuwers en denkers van over de hele wereld af naar de Amsterdamse RAI. Daar zullen ze unieke inzichten opdoen in de trends die de financiële dienstverlening in het komende jaar te bieden heeft.

Money20/20 Europe, Amsterdam

Professionals werkzaam bij betalingsproviders, banken, overheidsinstanties, multinationale ondernemingen en wereldwijde retailers zullen dit jaar aanwezig zijn bij het driedaagse evenement voor een uitgebreid inhoudelijk programma. Op het event zullen ruim 1.200 topbestuurders en 1.500 bedrijven aanwezig zijn. Samen delen zij regionaal inzicht, verkennen zij baanbrekend ondernemerschap en leren zij de bezoekers hoe ze kansen kunnen grijpen in het uitdagende, economische en geopolitieke landschap van vandaag en morgen. Het evenement kent diverse genodigde keynote sprekers, vooral afkomstig uit het financiële domein, waaronder bijvoorbeeld ING topman Ralph Hamers en Apple medeoprichter Steve Wozniak.

Amsterdam organiseert 2018-editie van Money 20/20 Europe

Capgemini, Capco, Protiviti

Ook de adviesbranche zal deze editie bijdragen aan het jaarlijkse evenement, dat verspreid over het jaar in verschillende steden in de wereld plaatsvindt. Dit jaar hebben drie adviesorganisaties zich als partner verbonden aan Money20/20 Europe in onze hoofdstad. Om te beginnen Protiviti. Het wereldwijde consultancykantoor lanceerde medio vorig jaar 'Protiviti Digital', waarmee het kantoor inspeelt op de toenemende vraag van klanten naar digitale expertise en ondersteuning. Zeker binnen de financiële sector is de vraag naar digital enorm aan het toenemen. Gevestigde financiële spelers krijgen de laatste en komende jaren in toenemende mate te maken met hevige concurrentie van nieuwe FinTech startups, die soms uitsluitend digitaal en agile opereren. Hierdoor zien traditionele spelers zich steeds vaker genoodzaakt hun businessmodel om te gooien of juist de samenwerking te zoeken met deze FinTech bedrijven.

Een tweede partner van het evenement is ICT-dienstverlener Capgemini, met wereldwijd ruim 200.000 professionals in dienst verspreid over meer dan 40 landen een van de grootste bedrijven op het gebied van IT-consulting, outsourcing en zakelijke dienstverlening. Onlangs ging Capgemini een nieuw partnership aan met wereldwijde financial services non-profit Efma om klanten in contact te brengen met FinTechs die het beste bij hun behoeften passen.

De derde partner van Money20/20 vanuit de adviesbranche is Capco, opgericht in 1998 in België een consultancykantoor dat zich in de adviesmarkt van andere grote spelers onderscheidt door zich volledig te richten op het financial services segment. Sinds 2010 heeft Capco, dat wereldwijd ruim 5.000 professionals telt, ook een kantoor in Nederland.

Inhoudelijke bijdragen

Zowel Capco als Capgemini zullen bovendien ervaren sprekers leveren tijdens het financiële evenement. Namens Capgemini levert Vice President FinTech Elias Ghanem, betalingsdeskundige en senior adviseur, een inhoudelijke bijdrage. Ghanem kan bogen op meer dan twintig jaar aan ervaring opgedaan in verschillende leidende rollen bij VISA en PayPal. De laatste jaren heeft hij als FinTech ondernemer verschillende veelbelovende en snelgroeiende startups geadviseerd in onder meer Washington, Singapore, Barcelona, Beiroet en Dubai.

Namens Capco zal Ian Hooper spreken, een partner bij Capco in de Banking & Payments-praktijk. Hij geeft momenteel leiding aan meerdere projecten met betrekking tot data, betalingen, kaartverwerking, en digital identity. Alvorens hij zich aansloot bij Capco vervulde hij senior functies bij Capgemini en Accenture, waar hij samenwerkte met tier-one banken in het Europa, de Verenigde Staten en in Azië-Pacific.