Wipro neemt financiële sector-adviesbureau Capco over

08 maart 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IT-dienstverlener Wipro heeft het internationale adviesbureau Capco overgenomen. Door de deal voegt Wipro circa 5.000 business- en technologieconsultants toe aan zijn financial services-praktijk.

Waar het met het oog op de omvang van Wipro een relatief kleine overname lijkt – het in India gevestigde bedrijf telt 180.000 medewerkers – is de deal vanuit een consultancyperspectief toch een mijlpaal te noemen. Wipro werd opgericht in 1945 en geldt als een van ’s werelds grootste ICT-dienstverleners gespecialiseerd in informatietechnologie en het outsourcen van bedrijfsprocessen en -oplossingen. 

De toevoeging van Capco – een adviesbureau dat zich vooral richt op banken, verzekeraars en andere spelers in het financial services-segment – betekent voor Wipro een aanzienlijke boost voor zijn adviescapaciteiten. “We zijn zeer verheugd om Capco’s team en klanten te verwelkomen”, stelt Thierry Delaporte, de CEO en Managing Director van Wipro.

Wipro neemt financiële sector adviesbureau Capco over

Capco werd in 1998 in België opgericht. Het consultancykantoor is op het snijvlak van consulting en technologie wereldwijd actief voor meer dan honderd grote financiële organisaties in onder andere de bankensector, de kapitaalmarkten, vermogensbeheer en de verzekeringssector. Het in Londen gevestigde bedrijf heeft kantoren in meer dan 30 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en de Aziatisch-Pacifische regio. 

End-to-end dienstverlening

Capco staat vooral bekend om zijn consultingexpertise en zijn dienstverlening op het gebied van risk, regulatory, digitale transformaties en systeemintegratie. Door de krachtenbundeling worden Wipro’s capaciteiten op het gebied van digitale transformaties, cloud, cyberbeveiliging, IT en operations samengevoegd met die van Capco.

Volgens Wipro-CEO Delaporte ontstaat door de deal een van de grootste “wereldwijde end-to-end dienstverleners op het gebied van consulting, technologie en transformaties, met een focus op het wereldwijde financial services-segment”.

Capco-CEO Lance Levy voegt toe: “Samen zullen we op maat gemaakte transformationele end-to-end-oplossingen bieden. We kijken ernaar uit om de complementaire capaciteiten en vergelijkbare culturen van beide bedrijven in te zetten voor het aanjagen van verandering in de sector en het bieden van interessante kansen voor zowel klanten als onze professionals.”

De deal vindt plaats zo’n vier jaar nadat Capco zich losmaakte van FIS en terugkeerde naar onafhankelijkheid. De zelfstandige positionering bleek een goede zet voor de groei en het innovatievermogen van het bedrijf. In de tussenliggende jaren wist Capco met zo'n 2.000 medewerkers verder te groeien, mede dankzij vier acquisities.

In 2020 nam Wipro een aantal bedrijven over, waaronder de Belgische Salesforce-partner 4C, de digitale dienstverlener IVIA in Brazilië en het Amerikaanse Rational Interaction. 

De deal tussen Wipro en Capco zal naar verwachting eind juni worden afgerond.