VODW organiseert samen met KNHB bedrijfshockey zomercompetitie

04 mei 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Koninklijk Nederlandse Hockey Bond (KNHB), de Zomercompetitie en adviesbureau VODW organiseren deze zomer een naar eigen zeggen uniek bedrijfshockeyconcept. Met de ‘VODW Zomercompetitie’ willen de partners op een sportieve wijze de verbinding binnen en tussen bedrijven vergroten.

De KNHB en VODW werken reeds jaren samen. VODW, een marketingadviseur met meer dan 100 professionals, is al sinds 1996 betrokken bij de strategieontwikkeling van de KNHB en is een van de oudste sponsors van de Nederlandse hockeysport. Begin 2017 maakte de sportbond bekend dat VODW voor nog eens vier jaar, tot 2021, als sponsor verbonden blijft aan de KNHB. De VODW Zomercompetitie komt voort uit een samenwerking tussen twee reeds bestaande concepten: VODW Business Hockey Cup en de Zomercompetitie.

De VODW Business Hockey Cup werd afgelopen jaar gelanceerd en is volgens de initiatiefnemers een “flexibele, laagdrempelige en vooral leuke manier om medewerkers samen te laten sporten en nieuwe mensen te ontmoeten”. Bij de VODW Business Hockey Cup hockeyen kleine, gemengde bedrijfsteams vier zomeravonden per jaar, direct na het werk. Na de wedstrijden staat er eten klaar en is er ruimte om met elkaar te borrelen en andere spelers te ontmoeten. Naast de vier speelavonden organiseert de VODW Business Hockey Cup bovendien een jaarlijks kennisevent waar collega’s concrete learnings opdoen en vakkennis vergroten.

De Zomercompetitie – gehouden in onder meer Amsterdam, Utrecht en Rotterdam – is een bedrijfshockeycompetitie die al ruim tien jaar bestaat en is voortgekomen uit het feit dat er in de zomer weinig tot geen sportieve activiteiten voor bedrijven plaatsvinden in de regio Amsterdam en Rotterdam. De Zomercompetitie heeft dit gat inmiddels opgevuld en is elk jaar inmiddels vaste prik voor honderden bedrijfshockeyliefhebbers.

KNHB, VODW en Zomercompetitie slaan handen ineen voor nieuw bedrijfshockeyconcept

VODW Zomercompetitie

Beide concepten spelen in op de behoefte om op sportieve wijze de teamspirit binnen en tussen bedrijven te vergroten. Met het lanceren van de nieuwe ‘VODW Zomercompetitie’ wordt nog meer ingezet op het verder uitbouwen van de hockeysport in Nederland. De komende jaren gaan de partners zich gezamenlijk inzetten om nog meer bedrijven te laten deelnemen aan deze competitie. Behalve als naamgever te fungeren, ondersteunt VODW de zomercompetitie ook op het snijvlak van strategie, marketing en innovatie, waarbij het zich inzet om de VODW Zomercompetitie richting de toekomst nog interessanter te maken voor organisaties en hun werknemers.

Voor de VODW Zomercompetitie zullen ongeveer honderd teams aantreden en op drie locaties de strijd met elkaar aangaan: Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Doelstelling is om de komende jaren uit te breiden naar meerdere locaties. In de maanden juni, juli en augustus spelen bedrijfsteams op de donderdagavond een competitie tegen elkaar. Hierbij wordt gespeeld in teams van zes spelers op een kleiner veld. Zowel ervaren als minder ervaren hockeyers mogen zich inschrijven. De teams spelen ieder zeven tot negen wedstrijden. De competitie wordt afgesloten met een buffet en groot feest met dj.

De nieuwe competitie ligt in lijn met het streven van de KNHB om, naast de bestaande competitie, meer aanbod te creëren voor specifieke doelgroepen. “We verwachten door deze samenwerking een grotere groep bedrijfshockeyers een passend aanbod te kunnen doen en aan ons te verbinden”, zegt Erik Gerritsen, directeur van de KNHB. Maarten Tuininga, initiatiefnemer achter de Zomercompetitie, toont zich enthousiast over de samenwerking met de KNHB en VODW. “Door onze krachten te bundelen, gaan wij van de Zomercompetitie een landelijk evenement maken waar bedrijven kunnen sporten en netwerken in een informele sfeer.”