VODW en KNHB lanceren de Business Hockey Cup

03 maart 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) heeft samen met VODW een nieuwe competitievorm voor het bedrijfsleven gelanceerd. Het nieuwe initiatief, genaamd de VODW Business Hockey Cup, omvat een competitie met vier speeldata waarbij wedstrijden worden gespeeld in een 7 tegen 7 format.

Nederland telt volgens officiële cijfers (2015) meer dan 315 hockeyclubs en meer dan 255.000 hockeyers. Daarnaast bestaan er nog duizenden ‘sluimerende spelers’ – veel van deze spelers zijn ooit gestopt met de sport omdat het moeilijk te combineren is met hun agenda. Werk is veelal een van de grootste boosdoeners, drukke werkroosters maken het vaak een behoorlijke uitdaging om hun werkverplichtingen te combineren met (de hockey)sport of andere persoonlijke hobby’s.

Om deze groep hockeyers tegemoet te komen heeft de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) samen met adviesbureau VODW, dat onlangs zijn sponsorcontract met de hockeybond verlengde tot 2021 (VODW is sinds 1996 betrokken bij de KNHB), een nieuwe innovatieve hockeyvorm voor professionals ontwikkeld: de VODW Business Hockey Cup! “Bedrijfshockey in Nederland krijgt er een nieuw, fris gezicht bij”, aldus de twee partners.

VODW en KNHB lanceren de Business Hockey Cup

VODW Business Hockey Cup

De VODW Business Hockey Cup biedt volgens de initiatiefnemers “een flexibele, laagdrempelige en vooral leuke manier om medewerkers samen te laten sporten en nieuwe mensen te ontmoeten”. Kleine, gemengde bedrijfsteams hockeyen vier zomeravonden per jaar, direct na het werk – “Zo raken collega’s letterlijk en figuurlijk nog beter op elkaar ingespeeld.” Na de wedstrijden staat er eten klaar en is er ruimte om met elkaar te borrelen en andere spelers te ontmoeten. Naast de vier speelavonden organiseert de VODW Business Hockey Cup een jaarlijks kennisevent waar collega’s concrete learnings op doen en vakkennis vergroten.

Bedrijventeams kunnen zich voor de VODW Business Hockey Cup bij een van de vijf locaties (Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven of Zwolle) inschrijven. Per locatie zullen vijftien tot twintig teams, twee keer 25 minuten op een half veld (7-7) en in toernooivorm gaan hockeyen op vier verschillende speeldata: 19 mei, 16 juni, 1 en 29 september 2017. De datum van het kennisevent volgt nog. Aansluitend op de wedstrijden wordt een maaltijd verzorgd, gevolgd door een borrel met DJ.