Young Consulting Network Event krijgt vervolg in 2018

04 mei 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na een geslaagde eerste editie in 2017 vindt medio juni van dit jaar opnieuw het Young Consulting Netwerk Event plaats. Doel van dit inmiddels jaarlijkse evenement is om jonge adviseurs samen te brengen, kennis en ervaringen met elkaar te delen en ideeën over bijvoorbeeld de professionele ontwikkeling van de jonge professionals uit te wisselen.

Voor consultancy-organisaties vormen jonge adviseurs de toekomst en in het licht van de snel veranderende branche en ontwikkelingen binnen de Generatie Y werd afgelopen jaar het Young Consulting Network (YCN) opgericht. Het doel van YCN is het samenbrengen van jonge adviseurs – van onder de 35 jaar – om samen inspiratie op te doen en een community op te bouwen. Het YCN is een initiatief van en wordt ondersteund door de Raad van Organisatieadviesbureaus (ROA)*. “Jonge adviseurs bepalen de toekomst van het adviesvak; zij vormen het hart van het adviesbureau. De ROA vindt de professionele ontwikkeling van jonge adviseurs van groot belang”, laat de ROA weten.

Afgelopen jaar werd het YCN-netwerk afgetrapt met de organisatie van het allereerste Young Consultants Netwerk Event – toen getiteld het YCN Nazomerfestival, dat plaatsvond in het Utrechtse Muntgebouw. Meer dan vijftig jonge adviseurs kwamen bijeen om na te denken over de ontwikkeling van het adviesvak. “De energie en de vele ideeën van de aanwezigen zijn precies waarom we zo’n event wilden organiseren”, liet het YCN weten, dat heeft besloten om het event – in navolging van de succesvolle eerste editie – ook in 2018 een vervolg te geven. Doel is om in elk geval één keer per jaar een landelijk evenement zoals het Nazomerfestival te organiseren. 

YCN Event 2018

Dit jaar zal het YCN Event op 14 juni plaatsvinden in het FD Auditorium (Dauphine) in Amsterdam. Tijdens het evenement zal met de aanwezige young professionals worden ingegaan op twee thema’s – ‘Werkenergie & generaties’ en ‘Trends in de consultancy’. Voor deze twee onderwerpen heeft het YCN twee ervaren sprekers aangetrokken: David Bobeldijk en Ard-Pieter de Man. 

Young Consulting Network Event Sprekers Ard-Pieter de Man en David BobeldijkArbeids- en organisatiepsycholoog Bobeldijk is mede-eigenaar en trainer bij Studelta en verzorgt masterclasses, lezingen en trainingen over onder andere werkenergie, drijfveren, generaties, leidinggeven aan millennials, mobiliteit en carrièrekeuzes. Ard-Pieter de Man is aan de Vrije Universiteit Amsterdam werkzaam als hoogleraar Management Studies, in het bijzonder Consulting, Kennisnetwerken en Innovatie. Hij was tot en met januari 2018 ruim vijf jaar actief als rector bij Sioo, een opleidingsinstituut voor organisatie- en veranderkunde.

Werkenergie & generaties

Bobeldijk zal in de door hem verzorgde workshop deelnemers op interactieve wijze meenemen in de wereld van verschillende generaties. Ze ontdekken hoe werkenergie in elkaar steekt en hoe dit verhoogd kan worden bij het individu. Vervolgens zal de stap worden gemaakt naar generaties, waarbij vragen beantwoord worden als: ‘Welke generaties zijn er en hoe zit het met werkenergie bij de verschillende generaties?’ of ‘Hoe kunnen we dit gebruiken in ons werk?’ Het doel van de workshop is om een energiekere samenwerking tussen generaties te stimuleren.

Trends in de consultancy

De Man neemt in zijn sessie de deelnemers mee in de trends op het gebied van consultancy, strategievorming en organisatieontwikkeling van adviesbureaus. Onder zijn leiding gaan de young professionals met elkaar in debat over de komende ontwikkelingen en hoe ze hun strategieën hierop moeten aanpassen. Vervolgens gaan de deelnemers in groepen aan de slag met nieuwe businessmodellen in de consulting en inventariseren ze welke lessen ze kunnen meenemen naar hun eigen bureaus en hoe ze bij kunnen dragen aan het heruitvinden van het adviesvak.

* De organisatie van het YCN is belegd bij de ‘Young Consulting Board dat direct onder het ROA-bestuur valt. In de Young Consulting Board zetelen Tammy Lie, BMC Advies; Isis Hommema, Andersson Elffers Felix (AEF); Mirthe Lantman, JBR; en Kees Goudzwaard, Rijnconsult.