Adviseurs van Bakkenist werken samen met IT-professionals van Freelanders

02 mei 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bakkenist is een strategisch partnership aangegaan met Freelanders, een netwerkorganisatie van freelance (ICT) professionals. Vanuit hun gedeelde visie op agile en hun complementaire expertises denken de twee bureaus meer waarde te kunnen leveren aan hun klanten.

In het huidige landschap van zich steeds sneller opvolgende (technologische) ontwikkelingen, waaronder digitalisering, is het voor organisaties steeds belangrijker geworden om wendbaar (agile) te zijn. Op die manier kan de gekozen koers op elk moment en in korte tijd worden gewijzigd. De agile-aanpak gaat uit van zelfsturende teams die grote productontwikkelingen opdelen in zogenaamde ‘sprints’: korte, overzichtelijke, op zichzelf staande projecten van zo’n twee tot vier weken. Zo kan er worden ingespeeld op veranderende omstandigheden gedurende het project zonder dat het eindresultaat wordt gecompromitteerd. 

Business en IT stroomlijnen

Door de ontwikkelingen in de markt en de toenemende complexiteit van vraagstukken, hebben bedrijven vandaag de dag steeds vaker behoefte aan partijen die end-to-end dienstverlening kunnen leveren en zowel sterk zijn in (strategisch) advies als in de uitvoering van projecten. Daarbij zijn een ruime ervaring in onder andere projectmanagement, kennis over de praktische inzet van methoden als agile, lean, en scrum, en het vermogen om business- en IT te stroomlijnen onmisbare capaciteiten voor externe (advies)organisaties.

Een partij die naar eigen zeggen agile/business agility omarmt in zijn bedrijfsvoering en ook toepast bij vraagstukken van zijn opdrachtgevers, is Bakkenist, een middelgroot organisatieadviesbureau gespecialiseerd in managementadvies en project- en programmamanagement. Het adviesbureau uit Amsterdam helpt organisaties te innoveren door processen te verbeteren en veranderingen succesvol te begeleiden. “Business agility maakt een steeds groter deel uit van onze opdrachtenportefeuille. Wij passen agile toe bij organisatieverandering en in dienstontwikkeling”, aldus Bakkenist.

Adviseurs van Bakkenist werken samen met IT-professionals van Freelanders

Bakkenist | Freelanders

In het kader van alle marktontwikkelingen en veranderende klanteisen en op basis van hun gedeelde visie op agile, heeft Bakkenist besloten een samenwerking te starten met Freelanders, een netwerkorganisatie van (freelance) ICT-professionals in Nederland. Beide partijen geloven dat een agile manier van werken en denken op alle niveaus bijdraagt aan het succes van een organisatie. “Op dat terrein voegen Bakkenist en Freelanders, ieder vanuit hun eigen expertise, dagelijks waarde toe bij hun opdrachtgevers. De gedeelde visie op het gebied van agility vormt de basis voor de samenwerking”, laten Bakkenist en Freelancers weten in een persverklaring rondom het partnership. 

"Bij Bakkenist nemen opdrachten op het gebied van business agility een belangrijke plaats in. Klanten verwachten van ons – naast advies rondom de transformatie naar een agile organisatie – ook dat Bakkenist helpt met de invulling van complete agile teams. In de samenwerking met Freelanders hebben we een vertrouwde partner gevonden om aan die behoefte te voldoen. Het unieke van onze samenwerking is dat Bakkenist en Freelanders complementaire diensten leveren rondom business agility”, licht Lucas van Meer, directeur van Bakkenist, toe.

Freelanders directeur Remi van Zelst legt uit hoe ze door de samenwerking een breder palet van expertise kunnen aanbieden: “Waar Freelanders met name sterk is in het realiseren van ICT-projecten, kan Bakkenist een cruciale rol spelen in het ondersteunen van de achterliggende organisatie, met name als het gaat om het agile gedachtegoed. ICT-projecten agile uitvoeren zonder dat de rest van de organisatie niet agile meedenkt is zinloos. Met deze samenwerking worden onze projecten nog succesvoller.”