Bakkenist breidt team uit met vier nieuwe professionals

11 april 2016 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bakkenist heeft zijn team in de afgelopen maanden versterkt met vier nieuwe professionals: Juliette Weijel, Vincent Blok, Ronald Hoeksma en Leopold Loop. De vier ervaren managers en adviseurs hebben zich aan Bakkenist verbonden en zullen bijdragen aan de verdere groei van het Amsterdamse managementadviesbureau.

Bakkenist is een middelgroot organisatieadviesbureau gespecialiseerd in managementadvies en project- & programma management. Het bureau voert verandertrajecten en grote vernieuwingsprogramma's uit voor opdrachtgevers uit onder meer de financiële sector en pensioensegment, de publieke sector en zorg, de telecomsector en logistiek en vervoer, maar geeft ook tijdelijk leiding aan organisaties of onderdelen daarvan. Daarnaast is er een focus op een viertal proposities, te weten Financial Governance (in programma’s), Business Analytics, FinTech en Digital Business Transformation.

In lijn met de groeiambities voor de komende jaren heeft Bakkenist zijn team in 2016 aangevuld met vier ervaren professionals. "Zij hebben een uitgebreid track record op het gebied van het realiseren van verbinding tussen de mensen en processen in organisaties en zijn gewend de regie te voeren bij het realiseren van toegevoegde waarde", aldus het bureau.

Ronald Hoeksma is een ervaren internetondernemer, strategist en project- and interim manager met ruimte expertise binnen de sectoren telecom, media, finance en Internet. Hoeksma behaalde een Master in Electrical Engineering aan de University of Twente en werkte onder meer als Global Services Business Development Manager bij Philips en in diverse rollen bij KPN. Hoeksma was de afgelopen jaren (mede) oprichter van diverse ondernemingen (oprichter van DBLR Media, (mede)oprichter van QiQQER Mobile Innovators). Ook ondersteunde hij tal van organisaties bij de ontwikkeling van internet- en mobiele oplossingen, onder andere met strategie-, product- en organisatieontwikkeling. Verder heeft Hoeksma meer dan twintig jaar ervaring in innovatiemanagement. Bij Bakkenist gaat hij zich ondermeer bezighouden met FinTech.

Juliette Weijel is een professional met meer dan twintig jaar ervaring binnen verschillende segmenten, waaronder energie, telecom en semi overheid. Ze vervult al bijna zestien jaar uiteenlopende project- programma-, en proces management opdrachten, diverse interim functies en geeft bij opdrachtgevers geregeld leiding aan veranderprogramma’s. Naar eigen zeggen is Weijel in staat om ‘snel tot een goede analyse te komen van mogelijke verbeteringen in programma’s en projecten die niet goed lopen en deze dan ook weer snel en doeltreffend op de rit te krijgen en uit te voeren”.

Momenteel zet Weijel zich in als programma manager en was recentelijk als change manager actief als Project manager bij KPN (eind 2015).  Verder was zij onder meer Programma manager bij ProRail, Project manager bij Alcatel-Lucent, Ziggo, Alliander en UPC en was in meerdere rollen actief bij KPN, als Projectleider en als Programma/Project manager. Weijel, die afstudeerde in Economie aan de Universiteit van Amsterdam, heeft zich begin 2016 verbonden aan Bakkenist en zal zich vanuit het adviesbureau voornamelijk gaan richten op Digital Business Transformation.

Vincent Blok heeft meer dan vijftien jaar ervaring op het snijvlak van Business-, Financial- & Project Control, Finance, Integration en is gespecialiseerd in diverse sectoren waaronder het telecom-, IT- en energiesegment. Blok was onder meer werkzaam bij KPN, waar hij in 2015 de rol van Business Value Manager vervulde, en eerder al als Manager Financial Control Business Market (2012-2014) en als Senior Business Controller (2009-2012) werkzaam was. In de periode hiertussen, in 2014, was Blok ook kort actief als Interim CFO bij hosting provider Argeweb. Hij is sinds eind vorig jaar als Controller Sales en maakt hij binnen het Nederlandse kantoor deel uit van het Management Team Sales van de opdrachtgever.

Blok begon zijn loopbaan bij Siemens, waar hij de eerste zes jaar de rol van Business Controller en Project Controller bekleedde, en vervolgens uitgroeide tot Manager Business Control and Project Control en deel uitmaakte van het Management Team. Blok behaalde een Master in International Business, met een specialisatie richting zowel accounting als finance, aan Maastricht University. Verbonden aan Bakkenist draagt Blok sinds begin dit jaar bij aan de commerciële en operationele resultaten van zowel profit en non-profit organisaties.

Leopold Loop is een senior manager met meer dan vijfentwintig jaar ervaring binnen het ICT and management consultancydomein. Sinds 2009 helpt hij opdrachtgevers met transities, veelal in de rol van directeur of programmamanager. Zijn kennis bestrijkt diverse segmenten, zoals de publieke sector, energie, zorg, financial services, ICT en business services.

Hij was verder drie jaar Partner binnen KPMG Advisory, de adviespraktijk van accountants- en advieskantoor KPMG. Hij begon zijn loopbaan bij CMG (later Logica en inmiddels CGI), waar hij startte als Consultant en uiteindelijk zo’n twintig jaar in diverse rollen werkzaam was. Zo bekleedde Loop diverse directiefuncties, groeide hij door tot Sector Director ERP en HR & Payroll en tevens lid van het Nederlandse MT en was hij in zijn laatste rol Group Managing Director van de internationale SAP Business Practice. Loop behaalde een Master in Business & Public Administration aan Twente University. Bij Bakkenist vervult Loop de interne rol van Directeur Sales & Marketing en helpt opdrachtgevers van het bureau vooral op het snijvlak van strategie en operations.

Bakkenist Partner Kees van de Ven laat weten "verheugd te zijn" met de komst van de vier nieuwe professionals. Hij voegt toe: "Bakkenist wil graag groeien om onze opdrachtgevers optimaal te kunnen bedienen en daarom zoeken wij altijd goede mensen met een gedegen trackrecord. Deze vier nieuwe mensen voldoen uitstekend aan onze profielen. Ze voegen echt iets toe aan onze kennis, kunde en ervaring. Wij bieden ze een ‘warm nest’ waar kennisontwikkeling en zelfontplooiing centraal staan en zijn erg blij met deze versterking."