Frank van de Ven en Wim Vijverberg sluiten zich aan bij Bakkenist

28 september 2016 Consultancy.nl

Frank van de Ven en Wim Vijverberg hebben zich als Associé verbonden aan Amsterdams adviesbureau Bakkenist. Frank van de Ven, die gedurende zijn loopbaan diverse directiefuncties binnen de verzekerings- en vermogensbeheerbranche vervulde, zet bij Bakkenist zijn expertise in om duurzame veranderingen te realiseren binnen bedrijven uit diverse sectoren. Vijverberg, een ervaren programmamanager en ICT adviseur met ruime ervaring binnen de overheid, de gezondheidszorg, de bouw en ICT sector, zal zich bij Bakkenist gaan richten op de implementatie en het (verander)management van ICT-organisaties en -processen en de begeleiding van sourcingstrajecten.

Frank van de Ven heeft meer dan twintig jaar ervaring in de financiële dienstverlening. De afgelopen tien jaar bekleedde hij diverse directiefuncties, waaronder het meest recent als Directeur Verzekeren bij pensioenuitvoerder MN. Daarvoor werkte hij zo’n zes jaar als COO bij SNS Asset Management (tegenwoordig ACTIAM) en ongeveer even lang als hoofd van de Pensioentak van SNS REAAL. Gedurende zijn loopbaan vervulde hij diverse rollen, uiteenlopend van project-, product- en lijnmanager en was hij eindverantwoordelijk voor onder meer fusietrajecten, systeemimplementaties en diverse out- & insourcing trajecten. Van de Ven studeerde Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven en startte zijn loopbaan bij Fokker Aircraft.

Recentelijk heeft Van de Ven zich als Associé verbonden aan Bakkenist, een middelgroot organisatieadviesbureau gespecialiseerd in managementadvies en project- & programma management. Gevraagd waarom hij deze stap heeft genomen, zegt hij: “Na de recente beëindiging van mijn dienstverband bij MN heb ik besloten om na ruim 25 jaar in loondienst te hebben gewerkt de mogelijk te grijpen om voor mezelf te beginnen, zodat ik gerichte opdrachten uit kan voeren waarbij mijn profiel, competenties en expertise goed tot zijn recht komen om duurzame veranderingen te realiseren binnen bedrijven uit liefst diverse sectoren.” Ook geeft hij aan: “Door me aan te sluiten bij Bakkenist kan ik ‘meeliften’ op een groter netwerk en als dat zo uitkomt mogelijk ook tot andere sectoren dan enkel de financiële sector. En dit is natuurlijk wederzijds.” Als derde reden voor zijn overstap geeft hij aan: “Daarnaast sluit ik me aan bij Bakkenist omdat ik het prettig vind waar nodig te kunnen sparren met gelijk gestemden over de opdracht die je uitvoert of de eventuele kansen die je tegenkomt. Hierbij verwacht ik dat je toegevoegde waarde voor de opdrachtgever alleen maar groter wordt.”

Kees van de Ven, partner bij Bakkenist, is verheugd over de komst van zijn naamgenoot: “Frank is een ervaren bestuurder, die is gespecialiseerd in het duurzaam implementeren van veranderingen in complexe omgevingen, waarbij hij met zijn coachende stijl veel aandacht heeft voor het optimaal inzetten van de kracht van iedere medewerker. Dit combineert hij met zijn natuurlijke eigenschap om makkelijk verbinding te kunnen maken met en tussen alle stakeholders.”

Frank van de Ven - Wim Vijverberg - Bakkenist

Ook Wim Vijverberg heeft zich recentelijk als Associé verbonden aan Bakkenist. Vijverberg is een ervaren programmamanager en ICT adviseur en specialist in de implementatie en het (verander)management van ICT-organisaties en -processen en de begeleiding van in- en outsourcingstrajecten. Gedurende zijn carrière heeft hij ruime kennis en ervaring opgedaan in de uitvoering van (grote) programma’s en projecten binnen de overheid, de gezondheidszorg, de bouw en ICT-bedrijven. 

Na zijn studie Informatietechniek werkte Vijverberg in zijn vroege loopbaan bij Philips Medical Systems als productmanager, in diverse managementfuncties bij KPN, en stond hij aan de wieg van de uitrol van Kennisnet in het onderwijs (middels nl.tree). In 2006 startte hij zijn eigen onderneming en heeft sindsdien (grote) opdrachten uitgevoerd voor uiteenlopende organisaties. Zo was hij enkele jaren actief voor Politie Nederland. Eerst als adviseur en manager, waarbij hij leiding gaf aan de opbouw en implementatie van de regie- en dienstenmanagement-organisatie ten behoeve van de landelijke applicaties en -netwerkdiensten van Politie Nederland. Vervolgens leidde hij als programmamanager een verbeterprogramma om daarna als interim manager verantwoordelijk te worden voor de levering en het beheer van de landelijke applicaties en netwerken van de Politie en haar ketenpartners.

In de drie jaar daarop ondersteunde Vijverberg als adviseur en programmamanager bouwconcern VolkerWessels, dat hij hielp bij de opbouw van een nieuwe ICT-organisatie en procesinrichting. De afgelopen jaren zette Vijverberg zich als Programmamanager Securitymanagement in voor KPN, waar hij belast was met het doorlichten van de dienstverlening met betrekking tot de security-aspecten en het ondersteunen van de diverse productdivisies bij het doorvoeren en borgen van securitymaatregelen. Het afgelopen jaar werkte Vijverberg voor PharmaPartners, in de rol van Manager Shared Services en als Programmamanager Outsourcing.

Over zijn overstap naar Bakkenist zegt Vijverberg: “Belangrijke pijlers in ons vak zijn goede inhoudelijke kennis op diverse gebieden en een sterk netwerk. Mijn beeld van Bakkenist is een hoge mate van professionaliteit, drive en vooral ook ‘open en eerlijk’. Samen de schouders eronder en klinkende resultaten halen!” Volgens Bakkenist partner Kees van de Ven is Vijverberg een “daadkrachtige, initiatiefrijke en no-nonsense teamplayer”, die uitstekend past binnen de cultuur van Bakkenist: “Wim zijn stijl kenmerkt zich door een heldere communicatie (‘zeggen wat je doet en doen wat je zegt!’), een transparante en pragmatische aanpak en maximale gerichtheid op het belang van de klant.”


Profiel

Meer nieuws over

×
×
A.T. Kearney Accenture ACE Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting B&A Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Centric Cmotions COMATCH Conclusion Connective Payments Count & Cooper De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hermes | Partners Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Consulting & Interim Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG KPN ICT Consulting Kruger KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnitude Consulting Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Methis Consulting METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group Oliver Wyman OrangeX Ordina Oxyma p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quantics Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst RevelX RGP Rijnconsult Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Strategy Development Partners Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron Business Consulting TEN HAVE Change Management The Next Organization Trevian Turner TWST Twynstra Gudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup