Bakkenist levert bijdrage aan symposium HR in Control

12 juni 2013 Consultancy.nl

Gisteren vond de symposium ‘HR in Control’ plaats in hotel Van der Valk in Vianen. Tijdens het evenement kwamen tientallen managers werkzaam op het snijvlak van finance en HR bijeen om de laatste trends en ontwikkelingen te bespreken. Berto van Rens, partner bij Bakkenist, heeft een inhoudelijke bijdrage geleverd aan het programma.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat continue goed presterende bedrijven de toegevoegde waarde van Human Capital meetbaar maken. Gebaseerd op de strategie en doelen van de organisatie wordt een HR benadering gekozen die het mogelijk maakt het rendement van investeringen in Human Capital zichtbaar en bespreekbaar te maken en te sturen op de juiste prestatie-indicatoren. Ook leggen ‘best-in-class’ bedrijven de nadruk niet zozeer op terugkijken naar het verleden maar juist op de toekomst door middel van toekomstscenario’s inclusief meetbare gevolgen van Human Capital investeringen.

Doel van het symposium, georganiseerd door AvansPlus, was om de koppeling te maken tussen finance (control) en Human Capital (HR). Het event werd bijgewoond door tientallen managers werkzaam binnen zowel de financiële als de HR functies, zoals business controllers, controllers, HR managers, HR adviseurs, HR beleidsadviseurs en HR controllers.

Berto van Rens - Bakkenist

Berto van Rens, partner bij Bakkenist, leverde een inhoudelijke bijdrage aan het programma. Samen met de TU/e heeft hij een instrument ontwikkeld dat de ontwikkeling van de personele bezetting prognosticeert en de gelegenheid biedt de impact op capaciteit/bezetting en loonkosten in kaart te brengen. De tool kan worden gebruikt voor onder meer managementbesluiten over herstructureringen, aanpassingen van arbeidsvoorwaarden of inzetmodellen zoals roosters. Met de tool kunnen managers op een krachtige manier de HR impact van strategische besluiten onderbouwen.

De presentatie van Berto van Rens kan op deze pagina worden gedownload.

Nieuws