Bakkenist genomineerd voor Nationale Succes Award

15 juli 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau Bakkenist is afgelopen maand genomineerd voor de nationale Succes Award 2014 in de categorie ‘Organisatie ontwikkelingsbranche’. De awardnominatie is gekoppeld is aan het RTL7 programma ‘De Succesfactor’, waar verhalen achter succesvolle Nederlandse bedrijven worden behandeld. Op 21 juni werd het succes achter het Bussumse adviesbureau uitgelicht.

Nationale TV Succes Award
De Nationale TV Succes Award is dé TV ondernemersprijs van Nederland. In het kader van de award is het RTL7 TV programma ‘De Succesfactor’ ontwikkeld, waarin succesvolle bedrijven aan de Nederlandse kijker worden voorgesteld, die met elkaar strijden voor de prijs: de Nationale Succes Award 2014. In een later stadium zal tijdens de grote finale bekend worden welke organisaties een award in de diverse categorieën* in de wacht zullen slepen.

Bakkenist uitgelicht
Op 21 juni stond Bakkenist, de winnaar van de categorie ‘Organisatie ontwikkelingsbranche’** en daarmee in de race voor een Nationale Business Succes Award 2014, centraal. Het adviesbureau dat consultancy- en interim diensten levert positioneert zichzelf als “de regisseurs van het verschil”.

Bram Schilleman, managing partner bij Bakkenist licht in een uitzending van ‘De Succesfactor’ deze definitie toe. “Bakkenist realiseert veranderingen bij klanten, grote veranderingen. Wij doen dat op zo’n manier dat die veranderingen, bij de mensen zelf in het bedrijf, beklijft. Dat betekent dat als wij weggaan van het bedrijf, dat het verschil wat die mensen maken, hún verschil is, zowel op de werkvloer als in het management en in de markt.

Schilleman gaat verder in op de specifieke uitdaging die bij familiebedrijven spelen – de samenwerking tussen de familie en het bedrijf ten aanzien van lastige onderwerpen zoals bedrijfsopvolging en continuïteitsbeslissingen. Volgens Schilleman realiseert Bakkenist zich goed dat die twee uitersten, de familie en het bedrijf goed op elkaar afgestemd moeten worden, zeker gezien de vaak emotionele beladenheid. Bakkenist specialiseert in deze problematiek met een aparte tak voor familiebedrijven. 

Daarnaast behoort Bakkenist volgens Schilleman tot de top in Nederland als leverancier van ervaren programmamanagers voor grote bedrijven. Het adviesbureau heeft hiervoor een eigen Program Leadership praktijk opgebouwd. Ook start Bakkenist zelf innovaties op en brengt die naar de markt, of ontwikkelt die in nauwe samenwerking met haar klanten. Het platform StarteenKredietunie is hier een voorbeeld van.

“Wij zijn dubbel uniek. Ten eerste in het feit dat wij een combinatie aanbieden van adviseurs, (programma)managers en ondernemers. Ten tweede omdat Bakkenist zelf een coöperatie is: Bakkenisters zijn zelf eigenaar van het bedrijf en vormen als het ware een familie.”

* Awardcategorieën: Beste in Online Business, Snelste Groeier, Meest innovatief, Beste Startup, Beste vrouwelijke ondernemer/CEO, Beste werkgever, Groenste bedrijf in Nederland, Beste in ICT, Beste in High Tech, Beste in Hospitality, Beste in Maritiem / Deltatechnie, Beste in Agri & Food, Beste in Logistiek, Beste in Bouw, Beste in Chemie, Beste in Retail / Consumergoods, Beste Kleinbedrijf en Beste in Zakelijke dienstverlening.

** Naast Bakkenist waren genomineerd: De Beuk Organisatieadvies, Accent Organisatie Advies, ContiNU Organisatieadvies en IJsselvliet Organisatieadvies.