Geert van den Bosch en Rosalie Kessenich versterken Zestgroup

19 maart 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zestgroup heeft recentelijk twee ervaren professionals aangetrokken. Voormalig ondernemer Geert van den Bosch is gestart als Commercieel Manager. Rosalie Kessenich zet haar kennis van Lean en haar ruime ervaring binnen de financiële sector in als Business Consultant.

Geert van den Bosch is een professional met jarenlange ervaring op het snijvlak van sales, marketing en ondernemerschap. In zijn vroegere loopbaan werkte Van den Bosch in verschillende senior accountmanagement- en salesmanagementrollen. Ook was hij tot eind 2006 Director van de businessunit Procesmanagement bij detacheerder Axioma (inmiddels onderdeel van Adecco). 

Hierna volgde een periode van ondernemerschap met de oprichting van Proficall, een customer contact center voor hoogwaardige callcenterdiensten. Ruim 9,5 jaar leidde hij dit bedrijf. Afgelopen jaren is Geert als Director bij DebCom actief geweest, een dienstverlener op het gebied van commercieel creditmanagement en customercontact. Die rol heeft hij nu verruild voor zijn huidige functie als Commercieel Manager bij Zestgroup, een adviesbureau dat zijn opdrachtgevers helpt met het optimaliseren van de bedrijfsvoering van en het implementeren van veranderingsprocessen.

Quote van Geert van den Bosch

Gevraagd naar zijn motivatie zich bij Zestgroup aan te sluiten, geeft Van den Bosch aan: “Ik heb voor Zest gekozen omdat de laagdrempelige cultuur mij aanspreekt en omdat ik onderdeel wil uitmaken/medeverantwoordelijk wil zijn voor de groei die we met Zest gaan bewerkstelligen.” Over zijn toegevoegde waarde om de autonome groei van het adviesbureau te bewerkstelligen zegt hij onder meer: “Ik maak mijzelf deelgenoot van de doelstellingen van mijn gesprekspartner/opdrachtgever waardoor je in korte tijd een vertrouwensband kunt opbouwen. Dit zorgt voor een acceleratie van de omzet en is cruciaal voor de continuïteit van de relatie. Mijn ervaring als ondernemer draagt daar positief aan bij omdat ik weet wat er bij het runnen van een bedrijf komt kijken.”

Na een lange loopbaan binnen de bankensector is Rosalie Kessenich sinds medio 2017 werkzaam als zelfstandig verandermanager en Lean expert via haar onderneming IChange Consulting. Kessenich heeft meer dan vijftien jaar ervaring op het gebied van change management, procesverbetering en Lean. Sinds kort heeft Rosalie zich verbonden aan Zestgroup, waar ze als Business Consultant is gestart. Kessenich vertelt: “Ik heb Zest leren kennen als een leuk jong bedrijf met mooie ambities op het gebied van Lean Management. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij.”

Van oorsprong heeft de ervaren Kessenich een achtergrond in HR (bachelor in Personeel & Arbeid aan de Hogeschool West-Brabant) en Facility Management (afgeronde master aan de Rijksuniversiteit Groningen). Ze begon haar loopbaan als stafmedewerker HRM binnen het vroegere Fortis Bank Nederland (FBN), waar ze doorgroeide tot Senior Personeelsadviseur en vervolgens de rollen van Facility Site Manager en Domein Manager Facility Site Management (ad interim) vervulde. Ook was ze lid van het managementteam van Facility Management FBN. Na de nationalisatie van Fortis en overname door ABN AMRO zette Kessenich in 2010 bij laatstgenoemde bank haar rol als Facility Site Manager voort, waarna ze de rol van Regio Facility Manager kreeg.

Quote van Rosalie Kessenich - Zestgroup

In 2012 werd Kessenich binnen ABN AMRO Bank aangesteld als Customer Excellence (Lean) Expert in het Customer Excellence programma van de bank dat zich richt op het continu verbeteren en versterken van de verbetercultuur voor klanten en medewerkers van de bank. In die rol hield ze zich onder meer bezig met het coachen en begeleiden van managers bij de implementatie van Lean Management Systeem en het opstarten van continue verbetering. Vervolgens, in de functie van Projectleider binnen ABN AMRO Commercial Finance, heeft Kessenich op basis van de Lean Management aanpak verschillende projecten uitgevoerd.

De start van Geert van den Bosch en Rosalie Kessenich bij Zestgroup valt samen met de recent gestarte zesde lichting
 van de Zestgroup Masterclass Consultancy. In dit programma wordt een groep young professionals door training en onder begeleiding van senior consultants van Zestgroup klaargestoomd voor een carrière in de consultancy.