Kirkman Company versterkt Sourcing & Partnerships en HR & Change practices

13 maart 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Kirkman Company heeft drie nieuwe consultants toegevoegd aan het team. Twee adviseurs – Jelte Hofstra en Bart van der Vossen – versterken de Sourcing & Partnerships praktijk, terwijl Kristel Dodde zich voegt bij de HR & Change practice van het adviesbureau.

Sourcing & Partnerships practice

Bart van der Vossen is gestart als Junior Consultant Sourcing & Partnerships bij Kirkman Company. In het kader van zijn Master in Internationaal en Europees recht heeft hij stage gelopen bij de Economische afdeling van de Nederlandse Ambassade in Nairobi (Kenia). Daar was Van der Vossen medeverantwoordelijk voor het organiseren van het Alumni-evenement en heeft hij bijgedragen aan het opzetten van diverse inkomende handelsmissies. Vervolgens is hij een jaar werkzaam geweest als Business Developer bij de startup Healthy Entrepreneurs, een sociale onderneming die via het opleiden van lokale ondernemers probeert om medicijnen en gezondheidsproducten in de plattelandsgebieden van Afrika te krijgen. In zijn rol kreeg Van der Vossen de verantwoordelijkheid over de acquisitie, het onderhouden van bestaande relaties, het aangaan van nieuwe partnerships en het verbeteren van de marketinginstrumenten.

Binnen de Sourcing & Partnerships praktijk wordt hij vergezeld door Jelte Hofstra, die bij Kirkman Company is gestart als Sourcing & Partnerships Consultant. Hofstra studeerde communicatie, beleid en management aan de Universiteit Utrecht en Technische Innovatie Wetenschappen aan de Technische Universiteit Eindhoven. Na zijn studie was hij werkzaam als internationaal inkoper en projectmanager bij NN Group. In deze functie was hij medeverantwoordelijk voor de procurement integratie van Nationale Nederlanden (NN) en Delta Lloyd. Daarnaast heeft hij diverse strategische (out)sourcing trajecten in binnen- en buitenland begeleid.  

Jelte Hofstra, Bart van der Vossen, Kristel Dodde

Van der Vossen en Hofstra voegen zich bij hun recent gestarte collega Corinne Jaspers, die in januari de Sourcing & Partnerships tak versterkte als Principal Consultant. Binnen Kirkman Company zullen de twee kersverse adviseurs een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de Sourcing & Partnerships practice. Zij zullen zich inhoudelijk richten op het transformeren van organisaties door hen bewuste keuzes te laten maken tussen zelf doen (make), uitbesteden (buy) en samenwerken (ally). Daarnaast zullen zij klanten begeleiden in sourcingstrajecten en het vormgeven van partnerships. De sourcing en partnerships practice van Kirkman Company helpt organisaties te transformeren door hen anders te laten kijken naar hun samenwerkingspartners en ecosystemen.

HR & Change practice

De HR & Change practice van Kirkman Company zorgt voor transformaties die het beste uit mens en organisatie halen, door het neerzetten van een - voor de business - relevante HR functie, een onderscheidende aanpak in het realiseren van verandering en invulling en ontwikkeling van de juiste organisatiestructuur en -cultuur. 

De nieuwste aanwinst voor de praktijk, die geleid wordt door Tim Meurs, is Junior Consultant Kristel Dodde, een voormalig ‘jonge hond’. Bij Jonge Honden ontfermde zich zij over diverse verandertrajecten. Zo was ze bij een zorginstelling als projectleider betrokken bij een reorganisatie waarbij managementlagen geschrapt werden en de zorgprofessionals geacht werden om zelfsturend te werken.

Dodde heeft een achtergrond in arbeids- en organisatiepsychologie en bestuurs- en organisatiewetenschappen. In het kader van haar studie liep ze stage bij Accenture, waar ze zich bezig hield met Engagement, een onderwerp dat van groot belang is voor het succes en werkplezier voor mensen in een organisatie, en dus de langetermijnstrategie van ondernemingen. “Kristel is een echte teamplayer die het leuk vindt om nieuwe uitdagingen vol overtuiging aan te gaan”, aldus Meurs over Dodde.