Corinne Jaspers start als Principal Consultant bij Kirkman Company

18 januari 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Per januari is Corinne Jaspers als Principal Consultant in dienst getreden bij Kirkman Company. Jaspers is een expert op het gebied van sourcing, supply chain en procurement en zal deze kennis en ervaring gaan inzetten in haar nieuwe rol binnen de Sourcing & Partnerships practice van het adviesbureau. 

Kirkman Company heeft zich gespecialiseerd in het transformeren van zowel publieke als private organisaties. Hierbij hecht het adviesbureau er veel waarde aan rekening te houden met alle stakeholders – van klanten tot het milieu en van aandeelhouders tot de samenleving. Dit uit zich onder meer in de samenwerking met non-profitorganisatie B Lab Europe, die zich inzet voor (sociale) duurzaamheid, en ook een B Corp-certificering heeft toegekend aan Kirkman Company. “We maken hiermee deel uit van een internationaal netwerk van organisaties die naast winst ook een hoge standaard voor sociale en ecologische impact, verantwoording en transparantie nastreven”, aldus het bureau.

Groeiambities

In het najagen van deze doelstellingen begint Kirkman Company sterk aan het nieuwe jaar. Per januari maakt Corinne Jaspers (1970) deel uit van de sourcing & partnerships practice van het adviesbureau. Hier levert ze een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de groeiambities voor de afdeling. Hierbij kan ze putten uit de uitgebreide ervaring die ze tot op heden opdeed gedurende haar carrière. Daarin was ze onder meer betrokken bij diverse transformaties van grote en bekende organisaties als Shell, ING en Defensie en was ze Directeur-grootaandeelhouder (DGA) bij meerdere ondernemingen.

Voordat ze het team van Kirkman Company kwam versterken, zette Jaspers zich de afgelopen maanden in als Senior Stafspecialist Procurement (ad interim) bij Randstad Groep Nederland. Ook was ze de afgelopen jaren als interim-manager werkzaam voor pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM, Hospitality Group – een adviesbureau op het gebied van facilitaire vraagstukken – en DPA Professionals, waar ze zich hardmaakte om weer rust en structuur te creëren. 

Corinne Jaspers

Directeur-grootaandeelhouder

Van 2000 tot 2015 was Jaspers Directeur-grootaandeelhouder (DGA) van drie verschillende ondernemingen. In 2013 nam zij het bedrijf Postbike over van PostNL. Een ‘oer-Hollands’ fietsenmerk wat zij later verkocht aan electrischefietsen.nl in Den Bosch. Samen met haar zakenpartner Gabrielle Okhuizen richtte zij in 2009 het bedrijf Wheelylift.com op, een innovatief ruimtebesparend fietsopbergsysteem waarmee zij actief waren in vele landen en in 2012 tot de top 100 meest innovatieve mkb-ondernemingen van Nederland werden uitgeroepen. Veruit het langst was zij directeur van netwerkorganisatie GOCO, een NEN 4400-gecertificeerd netwerk van zelfstandig ondernemers op het gebied van inkoop, facilitair en logistiek management. In 2012 verkocht zij dit aan het NIC, dat vandaag de dag opereert onder de naam NIC Inkoop Staffing. 

Jaspers heeft Logistiek Management gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam (1989-1993). Bij het NIMA behaalde zij haar Sales A en Sales Management Diploma en bij de Nevi behaalde zij Nevi I en II (behoudens scriptie). Corinne verdiepte zich in onder andere in Best Value Procurement, Agile werken en de Circulaire Economie. 

Sourcing & Partnerships practice

Haar opgedane kennis en ervaring zet Jaspers inmiddels in bij Kirkman Company, waar ze een bijdrage levert aan de groeiambities van de sourcing & partnerships practice. “Corinne zal zich inhoudelijk richten op het transformeren van organisaties door hen bewuste keuzes te laten maken tussen zelf doen (make), uitbesteden (buy) en samenwerken (ally). Daarnaast zal ze klanten begeleiden in sourcingstrajecten en het vormgeven van partnerships”, aldus Joost Scheepens, Principal consultant – Practice lead Sourcing & Partnerships – bij Kirkman Company.

Scheepens voegt toe dat Jaspers veel affiniteit heeft met de voor Kirkman zo belangrijke thema’s, zoals social return of investment, circulariteit, change management en het inrichten van innovatieve partnerships. De Sourcing & Partnerships practice van Kirkman Company waar ze zich nu voor inzet, staat bekend als een groeiende en deskundige partner, aldus Scheepens: “Zij helpen organisaties te transformeren door hen anders te laten kijken naar hun samenwerkingspartners en ecosystemen.” De Principal Consultant besluit: “In Corinne haar levensmotto komt de combinatie van pragmatiek en idealisme die haar karakter deels kenmerkt mooi samen.” Jaspers geeft ten slotte aan: “Een doel is een droom met een deadline!”