Achttien studenten verbinden zich als consultant aan Young Advisory Group

07 maart 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Young Advisory Group heeft in 2018 achttien nieuwe studentconsultants aan zijn teams in Amsterdam, Delft-Rotterdam, Eindhoven-Tilburg en Groningen toegevoegd. De nieuwe young professionals maken onderdeel uit van YAG’s strategische plannen om niet alleen in ons land hun footprint uit te breiden, maar ook de oversteek naar het buitenland te maken.

Opgericht in 2010 door Paul Geurts, recent nog door het FD verkozen als een van de top-50 ondernemers onder de 35, is de Young Advisory Group (YAG) vandaag de dag een van de grotere door studenten bestuurde adviesbureaus van ons land. Het studentenadviesbureau, dat actief is vanuit vier kantoren door heel Nederland, concurreert met andere bekende namen in het landschap, zoals De Kleine Consultant (tien kantoren in drie landen) en UniPartners (vestigingen in twaalf steden).

Om aan de groeiende vraag naar hun dienstverlening te voldoen en hun groeiambities te ondersteunen, heeft de YAG zijn personeelsbestand onlangs sterk uitgebreid. Maar liefst achttien nieuwe junior consultants zijn gestart, waarvan de meeste in het kantoor Delft-Rotterdam, gevolgd door Amsterdam, Eindhoven-Tilburg en Groningen. Een overzicht van de nieuwe YAG’ers:

Delft-Rotterdam

Maxime Jacobs - MSc Strategic Product Design
Nathalie Kegels - Erasmus University College: Pre-Medical Studies and Public Health
Christiaan Meijer - MSc Technische Natuurkunde
Jochem Michiels - MSc Watermanagement
Nicole Schutte - MSc Transport, Infrastructuur en Logistiek
Elsemiek Smilde - BSc Technische Bestuurskunde & BSc Technische Wiskunde

Young Advisory Group voegt 18 student consultants toe aan het team

Amsterdam

Max Garschagen - BSc Rechten
Bram Goede - BSc Amsterdam University College
Arian van Huis - BSc Future Planet Studies
Florine Kuijpers - MSc International Management
Lisa van Meegeren - MSc Bedrijfskunde

Eindhoven-Tilburg

Romée Geelen - BSc Industrial Engineering
Emma Groot - MSc Sustainable Innovation
Bruno Lenderink - BSc Economics
Cas Peeters - MSc Business Information Systems

Groningen

Ramon Klein Velderman - BSc Economics and Business Economics
Chiem van Miltenburg - BSc Technische Scheikunde
Friso Resink - BSc Natuurkunde 

De komende maanden zullen de nieuwe adviseurs zich voegen bij de YAG-teams op bestaande projecten of samenwerken met de accountteams om nieuwe klanten aan boord te halen. Een analyse van YAG’s projectportfolio van de afgelopen jaren laat zien dat het bureau zich vooral richt op groeistrategie-vraagstukken (35%) en marktonderzoeksprojecten (32%), gevolgd door vraagstukken op het gebied van waardeproposities en product/procesoptimalisatie.

De YAG wordt geleid door een landelijk bestuur, dat uit studenten bestaat die al langere tijd bij de YAG meedraaien. De onderneming wordt bovendien geadviseerd door een Raad van Advies bestaande uit prominente leden, waaronder Michiel Boersma (topfunctionaris en voormalig voorzitter van de RvC van PostNL), Anja Montijn-Groenewoud (Non Executive Director bij OCI en voormalig Global Managing Director bij Accenture). Pieter Witteveen (topman van EY-Parthenon Benelux), Arko van Brakel (Voormalig directeur van De Baak en oprichter van het Semco Style Institute) en Marco van Zuiverden (CEO en medeoprichter van Dutch Flower Group).