BCI uitgeroepen tot beste supply chain consultancy voor biopharma | medische technologie

08 februari 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Supply chain consultancy Buck Consultants International heeft in Azië een brancheprijs gewonnen voor de kwaliteit van zijn dienstverlening binnen de biopharma- en medisch-technologische sector. Het kantoor, dat beschikt over Aziatische vestigingen in China en Singapore, werd tijdens de jaarlijkse uitreiking van de ‘Asia-Pacific Bio-Processing Excellence Awards’ erkend als ‘Best Supply Chain Consulting Partner’.

Meer dan 150 executives en managers die actief zijn in de Aziatische life sciences-, bioprocessing- en biomanufacturing-sectoren reisden deze week af naar Singapore om de Asia-Pacific Bioprocessing Excellence Awards-ceremonie bij te wonen. Organisator IMAPAC en het jurypanel hadden voor de finaleronde van de uitverkiezing tientallen organisaties en individuen genomineerd. Binnen de categorie voor supply chain consultancies was het uiteindelijk Buck Consultants International (BCI) dat als winnaar uit de bus kwam.

BCI, dat zijn hoofdkantoor heeft in Nijmegen, is een gespecialiseerd kantoor dat adviesdiensten biedt op het gebied van supply chain, productie en locatiekeuze. Hierbij bedienen de 65 professionals van het bureau – vanuit vestigingen in Europa, de VS en Azië – klanten uit zowel de private als de publieke sector. Onder de opdrachtgevers van BCI uit de pharma, biotechnologie en medische technologie bevinden zich onder meer Abbott, Abbvie, Amgen, Baxter, Becton Dickinson, Celgene, Ferring, Johnson & Johnson, Lundbeck, Medtronic, Novartis, Pfizer, Stryker, Takeda, ThermoFisher en UCB.

De prijs voor de beste supply chain-adviespartner wordt toegekend aan een adviesbureau dat volgens de jury binnen de sector “uitzonderlijke expertise” levert die bijdraagt aan een “vergroting van snelheid, kostenreductie en hogere kwaliteit voor supply chains”. BCI wist van alle voor de prijs genomineerde life sciences-bedrijven de meeste stemmen in de wacht te slepen. Stemmen konden worden uitgebracht door in Azië (of wereldwijd) opererende bedrijven in de biopharma- en medisch-technologische sector. Het is niet bekendgemaakt welke andere consultancies hoog zijn geëindigd. 

BCI uitgeroepen tot beste supply chain consultancy voor biopharma-medische technologie

Sui Leng Khoo, Vice President Asia Pacific bij BCI, geeft aan trots te zijn op de prijs, vooral omdat deze is toegekend door de klanten van het bureau: “Deze industrieprijs is een grote blijk van waardering. Wij zijn alle bedrijven zeer erkentelijk voor hun vertrouwen in BCI”. Hier voegt ze aan toe dat ze gelooft dat de prijs een bevestiging vormt van BCI’s langetermijn-commitment in het bedienen van de branche: “Onze jarenlange expertise en ervaring stelt ons in staat om bedrijven te adviseren over de beste productie- en logistieke strategie en waar ze het beste hun nieuwe distributiecentrum of fabriek kunnen vestigen.” 

Ook Patrick Haex, die leidinggeeft aan de wereldwijde supply chain-afdeling van BCI, reageert verheugd op de award: “Dit is een prachtige prestatie van ons team, niet alleen in Azië, maar óók in de VS en in Europa. Een groot deel van het werk in Azië doen we immers voor Europese en Amerikaanse bedrijven. Tien jaar geleden zagen we al dat supply chain- en locatiekeuzevraagstukken voor fabrieken en distributiecentra een wereldwijde aanpak vergen.” 

Hij legt uit dat deze realisatie BCI ertoe bracht flink te internationaliseren: “Met het openen van Amerikaanse kantoren in Atlanta, Silicon Valley en Los Angeles en Aziatische vestigingen in Singapore en Shanghai, bieden we onze diensten aan in alle regio’s van de wereld. Deze erkenning door bedrijven uit de biopharma en medisch-technologische sector zelf, zal zeker gaan bijdragen aan versterkte groei van ons bureau.” Naast deze Amerikaanse en Aziatische vestigingen beschikt BCI over Europese kantoren in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en de UK.

Volgens de voorspellingen van analisten is healthcare met name in de Asia-Pacific regio een snelgroeiende sector, waarbij ze wijzen op Singapore, Zuid-Korea, China, Taiwan, Thailand en India als de landen om in de gaten te houden ten aanzien van snelle ontwikkelingen. Terwijl Sui Leng Khoo dit onderschrijft, benadrukt ze tegelijk dat er nog genoeg uitdagingen liggen binnen de regio: “Veel bedrijven zien Azië als echte groeimarkt, maar het is ook een markt die de nodige regelgeving- en distributie-uitdagingen kent.” Hierbij kan BCI volgens haar uitkomst bieden: “Onze supply chain advisering heeft tot doel bedrijven te ondersteunen om zo optimaal mogelijke distributienetwerken te ontwikkelen en te implementeren.”