Buck Consultants International opent twee kantoren in Californië

23 januari 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Buck Consultants International heeft in de VS twee nieuwe kantoren geopend, beiden gevestigd in de staat Californië. Jim Renzas, voorheen onder meer werkzaam voor KPMG en Arthur Andersen is benoemd tot directeur. Door de uitbreiding kan het adviesbureau haar opdrachtgevers aan de Amerikaanse westkust nog beter bedienen.

Met zestig professionals werkzaam vanuit vijf kantoren in Europa – Nederland (hoofdkantoor), België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk – is Buck Consultants International (BCI) een van de grotere spelers op de markt die zich specialiseert in locatiekeuze- en supply chain vraagstukken. De afgelopen jaren heeft BCI zich gericht op verdere internationale uitbreiding van zijn activiteiten. Zo opende het adviesbureau vorig jaar al internationale kantoren in Atlanta, Shanghai en Singapore.

BCI opent kantoren in Californië

Recentelijk zijn er in de Verenigde Staten twee kantoren bijgekomen. Dit keer in Californië, waar BCI kantoren heeft geopend in Burlingame – San Mateo county (centraal gelegen in Silicon Valley tussen San Francisco en San José) en in Mission Viejo, Los Angeles. Om de twee vestigingen te gaan leiden heeft BCI Jim Renzas benoemd tot directeur Californië. Renzas heeft ruim dertig jaar ervaring met locatiekeuzes van bedrijven en onderhandelingen met overheden. Hij werkte voorheen onder meer voor KPMG en Arthur Andersen. In een reactie op zijn nieuwe rol zegt Renzas: “BCI staat wereldwijd bekend als één van de leidende onafhankelijke adviseurs als het gaat om de ontwikkeling van locatie- en supply chain strategieën en de vertaling daarvan in concreet locatieadvies en logistieke analyses. Ik zie er naar uit meer Californische bedrijven te adviseren met hun wereldwijde expansie”.

 Buck Consultants International breidt footprint uit met twee nieuwe kantoren in Silicon Valley en Los AngelesMet de nieuwe kantoren in Californië versterkt het economische, logistieke en locatie-adviesbureau zijn footprint aan de Amerikaanse westkust. René Buck, directeur Buck Consultants International, licht toe: “We adviseren veel hightech bedrijven uit Californië over locatie- en logistieke keuzes in Europa en Azië. Californië alleen al is de zesde economie ter wereld met onder andere die unieke concentratie van techbedrijven in Silicon Valley. Met deze nieuwe vestigingen kunnen we onze opdrachtgevers aan de Amerikaanse westkust nog beter bedienen.”

Ook licht hij toe hoe economische en politieke ontwikkelingen een belangrijke rol spelen in de internationale expansie: “Wij werken voor groeiende internationale bedrijven, die over de hele wereld zaken doen en behoefte hebben aan onafhankelijk, gedegen advies over kosten, kwaliteit en risico’s van vestigingslocaties en over de opzet van efficiënte logistieke structuren. Bovendien stellen veel bedrijven vragen over hoe ze moeten reageren op Brexit en de onduidelijkheid over wereldwijde handels- en investeringsverdragen, als dat bijvoorbeeld leidt tot importheffingen. Met de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump en belangrijke verkiezingen in Duitsland, Frankrijk en Nederland op komst, groeit de vraag naar ons gespecialiseerde advies over locatiestrategieën en supply chain scenario’s”, aldus Buck.

Nederland als vestigingsland

Volgens de BCI directeur kan ook Nederland als vestigingsland profiteren van haar wereldwijde expansie: “We kennen de potenties van Nederland als locatie voor internationale distributievestigingen, hoofdkantoren, R&D-laboratoria en data centra natuurlijk heel goed. Als we voor meer bedrijven werken die in Europa willen uitbreiden, dan wordt ook Nederland als potentiële locatie voor nieuwe vestigingen in die analyses meegenomen. We hebben prima contacten met alle nationale en regionale organisaties die bedrijven naar Nederland willen halen, maar ook met bijvoorbeeld science parks en campussen of ontwikkelaars en investeerders in vastgoed.”

Ook voor de onderzoeken die BCI verricht (naar bedrijventerreinen, logistieke regio’s en ontwikkeling van technologieclusters) is kennis van internationale bedrijven en wereldwijde markten cruciaal, geeft Buck aan. “Er is geen adviesbureau in Nederland dat advisering aan dynamische bedrijven zo goed kan doorvertalen naar wat overheden kunnen doen om het vestigingsklimaat te verbeteren en de economie te stimuleren. We verwachten dan ook verdere groei van het aantal medewerkers in onze kantoren in Nijmegen en Den Haag”, besluit hij.