Centric neemt belang in Business Intelligence specialist VyZyr

05 januari 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Centric heeft een belang van 20% genomen in Business Intelligence specialist VyZyr. Door de deal vergroot de ICT-dienstverlener zijn expertise en slagkracht binnen het sterk groeiende business intelligence domein.

VyZyr is in 1999 ontstaan uit VIA Consultancy. Aan het hoofd van het bedrijf, dat gevestigd is in Kerkrade, staat Harold Vanhommerig. Ruim negentien jaar leidde hij VIA Consultancy/VyZyr, een periode waarin hij vanuit het bedrijf diverse gemeenten ondersteunde op het snijvlak van onder meer ICT, business intelligence, change- en kwaliteitsmanagement. De dienstverlening van VyZyr richt zich op managementinformatie op het gebied van belastingen en financiën, waarmee belastingkantoren en gemeenten inzicht wordt verschaft in hun primaire belastingproces en de resultaten daarvan.

Door een belang van 20% te nemen in VyZyr, slaat Centric twee vliegen in een klap, zegt Chief Executive Officer (CEO) Karim Henkens. Ten eerste kan de ICT-dienstverlener de managementinformatie-oplossingen eenvoudiger aan zijn eigen klanten aanbieden. “VyZyr biedt uitstekende standaardoverzichten gebaseerd op data uit onze belastingsystemen."

Ten tweede zag de ICT-dienstverlener uit Gouda dat steeds meer van hun klanten de VyZyr oplossing omarmden. Organisaties die VyZyr in gebruik hebben zijn onder meer De Regionale Belastinggroep, Belastingsamenwerking Rivierenland, Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen en Gemeente Amsterdam. Om te zorgen voor continuïteit in de samenwerking tussen Centric en VyZyr – “klanten van Centric zijn hierbij gebaat”, aldus Henkens – besloot Centric een belang te nemen in VyZyr.

Centric neemt belang in Business Intelligence specialist VyZyr

Vanhommerig: “Ik ben erg blij met deze samenwerking en het onderlinge vertrouwen. Klanten worden graag ontzorgd en kant-en-klare inzichten met tijdige, juiste en volledige informatie horen daarbij. Dat is wat VyZyr levert en wat we in samenwerking met Centric verder gaan uitbouwen.”

Gevraagd naar hoe VyZyr zich in de markt onderscheidt, wijst Vanhommerig op VyZyr’s “laagdrempeligheid voor zowel BI-specialisten, applicatiebeheerders, managers en zelfs voor eindgebruikers uit de operationele afdeling.”

Waar Centric door de deal meer slagkracht krijgt in het BI-domein, wijst Vanhommerig op de mogelijkheid voor VyZyr om zijn positie de komende periode verder uit te bouwen: “VyZyr is gespecialiseerd in belastingen en financiën, maar de tool is generiek en daardoor ook inzetbaar binnen andere gemeentelijke domeinen”, aldus de directeur.

In 2016 nam Centric BakerWare over, een leverancier van administratie- en belastingondersteunende software.