Centric koopt softwareleverancier BakerWare uit Emmen

20 januari 2016 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IT-dienstverlener Centric heeft BakerWare overgenomen, een leverancier van administratie- en belastingondersteunende software. BakerWare wordt autonoom gepositioneerd binnen Centric en blijft volledig zelfstandig opereren.

BakerWare is in 1998 opgericht. Het bedrijf uit Emmen levert administratieve, belastingondersteunende softwareproducten aan onder meer belastingkantoren, waterschappen en gemeenten. Het gaat daarbij met name om de voorkant: frontoffice en digitale dienstverlening, gericht op klantinteractie en interactie met derden, zoals burgers, bedrijven, notarissen, incassobureaus en bewindvoerders.

De afgelopen jaren werkte BakerWare veelvuldig samen met Centric, en gestuwd door de wederzijdse tevredenheid hebben beide bedrijven besloten de samenwerking naar een hoger niveau te tillen. Afgelopen week maakte Centric bekend dat het de aandelen van BakerWare heeft overgenomen van directeuren Richard Bakker en Eric Heersink. “De overname van de aandelen is een logisch gevolg van de consolidatie in de markt voor belastingsystemen”, aldus Bakker en Heersink, die verbonden blijven aan de organisatie.

Met de overname breidt Centric haar portfolio en dienstverleningsconcept uit, met name voor belastingkantoren. De nieuwe onderneming wordt autonoom gepositioneerd binnen het bureau, daarnaast behoudt BakerWare zijn structuur, branding en managementteam. “Wij blijven ons vanuit Emmen zeer actief inzetten om de dienstverlening nog beter te ondersteunen”, aldus Bakker.

Karim Henkens, CEO van Centric: “We vinden het belangrijk om de sterke punten van BakerWare verder uit te bouwen. Dus ook de kracht dat de BakerWare-oplossing onafhankelijk functioneert van welk belastingsysteem dan ook. Centric en BakerWare bedienen samen al diverse belastingkantoren en voor die organisaties verandert er op dat gebied weinig. Wel gaan we investeren in een nog betere aansluiting van de oplossingen van BakerWare op onze Key2Belastingen-software.”