MvR & Partners sluit samenwerking met RPA-specialist Coforce

29 december 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Adviesbureau MvR & Partners heeft een partnership gesloten met Coforce, een specialist op het gebied van Robotic Process Automation.

Eerder dit jaar werd Coforce opgericht, een organisatie die bedrijven en instellingen helpt bij hun transitie naar geautomatiseerde samenwerkingsvormen tussen mensen, processen en technische systemen. Het bedrijf richt zijn pijlen uitsluitend op Robotic Process Automation (RPA), een fenomeen dat volgens velen bedrijven de mogelijkheid biedt om betere diensten te leveren of efficiënter te opereren.

RPA-technologie wint in hoog tempo aan belangstelling, omdat volgens kenners met relatief eenvoudige ingrepen een volgende stap in procesverbetering kan worden doorgevoerd. Recent onderzoek bevestigt het beeld, dat organisaties hun klantmanagement en efficiëntie aanzienlijk kunnen verbeteren door de inzet van RPA, of bijvoorbeeld door Artificial Intelligence (AI). De toenemende interesse in RPA is in elk geval goed zichtbaar in bijvoorbeeld de UK. De regering aldaar besloot recent om een Robotic Process Automation Centre of Excellence (CoE) op te richten, met als doel de omarming van RPA binnen de centrale overheid te versnellen.

RPA kan bovendien helpen om een van de grootste IT uitdagingen op te lossen waarmee bedrijven kampen: het legacy vraagstuk. Legacy IT systemen vormen een rem op de bedrijfsvoering, aangezien deze doorgaans het meest log, kostbaar en minst wendbaar zijn ten opzichte van nieuwe systemen, waardoor de kosten en complexiteit toenemen. En gezien het steeds grotere aantal applicaties dat binnen het IT-landschap wordt geïntroduceerd, terwijl technologie alsmaar belangrijker wordt, zal de uitdaging van legacy IT-systemen de komende jaren alleen maar gaan toenemen. 

MvR & Partners sluit samenwerking met RPA-specialist Coforce

“Dat staat haaks op de vraag naar meer wendbaarheid. De verwachting is dan ook dat RPA de komende jaren opnieuw gaat zorgen voor grootschalige digitalisering in operationele processen. Met RPA kunnen (lokale) overheden twee vliegen in een klap slaan: efficiënter werken en de servicegerichtheid vergroten”, zegt Franklin Willemstein, Managing Director van Coforce. 

Willemstein geeft aan dat Robotic Process Automation vooral effectief kan zijn binnen de administratieve organisatie. “Medewerkers gebruiken in administratieve processen verschillende gegevens (vaak uit verschillende systemen) en nemen doorlopend beslissingen over de omgang met die gegevens. Hierbij valt te denken aan administratieve processen met een repetitief karakter. Hoewel daarbij vaak menselijke beoordeling van gegevens een rol speelt, blijkt na analyse dikwijls dat ook die beoordelingsslag grotendeels te standaardiseren is wat betreft input en output. Alleen de uitzonderingen worden met mensenogen gecontroleerd, de rest doet het systeem.” 

Coforce en MvR & Partners, willen met hun samenwerking elkaar versterken. MvR & Partners is actief voor organisaties binnen de publieke sector, (semi-)overheidsorganisaties en telecomsector, en Coforce hoopt dat MvR de kracht van RPA bij hun klanten kan introduceren. MvR & Partners zal op hun beurt profiteren van de ervaring van Coforce en een van de meest gevraagde thema’s toevoegen aan hun dienstenaanbod. Robert Mekking, één van de partners van MvR & Partners, licht toe: “We zijn opgericht vanuit de overtuiging dat de snel toenemende digitalisering een grote verandering voor overheidsorganisaties en de maatschappij betekent. RPA is één van de ontwikkelingen die wij toejuichen voor overheidsinstanties en gemeenten. Het is voor ons dan ook logisch om met Coforce intensief te gaan samenwerken.”

Adviesbureaus gaan geregeld partnerships aan met IT-leveranciers om hun proposities te versterken. Vorige maand sloot First Consulting bijvoorbeeld een overeenkomst met cloud speler Dell Boomi, terwijl in oktober dataspecialist Coney een partnership aanging met Minit, een softwareleverancier van geavanceerde process mining oplossingen voor bedrijfsprocessen.