First Consulting gaat partnership aan met Dell Boomi

24 november 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

First Consulting heeft in de afgelopen vier jaar een succesvolle Business Technology praktijk opgebouwd. De praktijk helpt klanten zoals Philips, BAM, Liander, Vodafone en Heineken met vraagstukken rondom digitalisering, datamanagement, IoT en innovatie. In dit artikel gaat Paul ten Haaf, partner en Business Technology lead bij First Consulting, in op het partnership met Dell Boomi.

In onze projecten worden verschillende cloudtechnologieën ingezet, zoals Mendix, AWS, Uipath en Splunk. Door Dell Boomi als IPAAS-partner hieraan toe te voegen kunnen we onze klanten helpen met het versnellen van integraties waarmee doorlooptijden van IT-projecten flink gereduceerd kunnen worden.

Veel bedrijven hebben de laatste jaren een low code cloud Applicatieplatform in hun architectuur opgenomen. Dit wordt ook wel een Application Platform As a Service (APAAS) genoemd. Mendix en Outsystems worden gezien als de leidende partijen op het gebied van APAAS. Maatwerk in de vorm van portalen, mobiele apps en workflow applicaties kunnen met dergelijke platforms een factor zes tot acht sneller ontwikkeld worden in vergelijking met traditionele programmeertalen. Dat scheelt veel in doorlooptijd en kosten en het is dan ook geen wonder dat grotere MKB'ers en corporate organisaties APAAS-platforms massaal adopteren.

We zien bij veel van onze klanten die een APAAS hebben geïmplementeerd al snel een nieuwe bottleneck ontstaan. De doorlooptijd van integraties met back-end systemen zijn over het algemeen veel te lang. Er is vaak al een grote backlog van te bouwen API’s en services en de werkvoorraad wordt alleen maar groter doordat er meer apps met back-end integraties bijkomen. Bij klanten waar dit echt een groot probleem is, hebben we gezien dat de doorlooptijd van een mobiele app gemiddeld negen maanden is, terwijl de ontwikkeltijd van de app maar vier tot zes weken vraagt.

Het Dell Boomi platform

Integration Platform As A Service

De oorzaak van deze kostbare en langdurende integraties zit vaak in een complexe legacy servicebus en andere middelware technologie. Integration Platform As A Service (IPAAS) biedt een oplossing hiervoor. Met de nieuwste cloudtechnologieën kunnen integraties veel gemakkelijker, slimmer en sneller worden gemodelleerd. Integraties bouwen wordt veel minder technisch en ze kunnen gemodelleerd worden door citizen integrators/developers. Dit zorgt ervoor dat communicatievere en meer ‘business-minded’ professionals integraties realiseren, wat grote en vaak onderschatte voordelen met zich meebrengt.

Hiernaast is een IPAAS ook een enabler voor nieuwe architecturen waarin de cloud een steeds grotere rol krijgt. Met een IPAAS kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een on premise SAP-systeem integreren met Oracle Sales cloud, Workday, Mendix en een datawarehouse. We zien ook wel dat een IPAAS in eerste instantie wordt ingezet om de koppeling te maken met een Software As A Service (SAAS) oplossing. Door de verbluffende resultaten zie je de scope van een IPAAS in een bedrijf vaak toenemen en worden legacy ESB-oplossingen uiteindelijk compleet vervangen. De doorlooptijd van integraties nemen dan drastisch af en lange wachttijden behoren tot het verleden.

Dell Boomi is voor First Consulting het platform of choice. Het is breed inzetbaar voor integraties, API’s en EDI. Het is een echte schaalbare oplossing die in hybride cloud- en onpremise-architecturen ingezet kan worden. Dell Boomi wordt erkend als leader in het IPAAS magic quadrant. Daarbij, heel belangrijk bij een partnership, hebben we een hele goede culturele match. Jan-Willem Koppers, partnermanager Benelux bij Dell Boomi: “We zijn heel blij met First Consulting als implementatiepartner. Ze werken bij de grote enterpriseklanten zowel aan de business- als IT-kant. Onze IPAAS-propositie past uitstekend in het digitale portfolio van First Consulting. We gaan er gezamenlijk vol tegenaan om van dit partnership een succes te maken!”

Zo denkt Paul ten Haaf er ook over. “In de komende twee jaar zal het merendeel van onze klanten een IPAAS-platform omarmen. Wij zijn er trots op het leidende platform aan te kunnen bieden. Onze klanten vragen om een steeds bredere digitale dienstverlening en met Dell Boomi zetten we serieuze stappen op het gebied van moderne integratie.”