Coney wordt partner van process mining leverancier Minit

18 oktober 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Coney, een Nederlandse specialist in data- en procesanalyse, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Minit, een softwareleverancier van geavanceerde process mining oplossingen voor bedrijfsprocessen. Hiermee wordt Coney de eerste partner van Minit Process Mining in ons land en een reseller van Minit Process Mining software in de Benelux. 

Sinds de oprichting in 2005 richt Coney zich specifiek op data-analyse, met een focus op de toepassing binnen bedrijfsprocessen. De software van het Rotterdamse bedrijf wordt gebruikt door onder meer accountants, auditors, business managers en procesmanagers om uitgebreid inzicht te krijgen in de prestaties van processen en KPI's. Coney levert ook verschillende advies- en implementatiediensten aan opdrachtgevers. 

Met de samenwerking met Minit, een van oorsprong Slovaaks bedrijf, zet Coney volgens Marco Hill, managing partner van de onderneming, de volgende stap in haar dienstverlening voor process mining. “Sinds 2010 zijn we bezig met process mining. De samenwerking met Minit is een volgende stap in het uitbreiden van onze expertise.” De technologie achter process mining helpt gebruikers om grote hoeveelheden data snel en doorlopend te doorgronden, waarmee tekortkomingen in bedrijfsprocessen kunnen worden gesignaleerd voor continious improvement doeleinden. 

Minit BPM software

De process mining software van Minit werd in 2015 gelanceerd (‘Minit 1.0’) en heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een veelgebruikte en besproken oplossing. In zowel 2015 als 2017 werd de oplossing bekroond met een Microsoft Industry Award, en eerder dit jaar werd ‘Minit 2.1’ door Aragon Research benoemd tot een 'Hot Vendor in Business Process Management’. Wereldwijs is Business Process Management (BPM) een snelgroeiende industrie – volgens Orbis Research groeit de markt met een CAGR van bijna 14% tussen 2016-2021 tot een marktwaarde van $14.9 miljard in 2021.

“De oplossingen van Minit zijn actueel en toekomstvast en bieden de gebruiker vanaf het eerste gebruik grip op en inzicht in processen. Daarnaast wil Coney de toepassing van de technologie van process mining doorontwikkelen, een wens waar Minit zich graag aan committeert,” zegt Marco Hill. 

Coney is volgens Hill de eerste partner van Minit Process Mining in Nederland – het bedrijf zal nauw samen werken met het team van Minit in Eindhoven aan business development, implementatie en projecten. Ook mag Coney zich een reseller noemen – hiermee mag het officieel de BPM software van Minit verkopen aan klanten.

Rasto Hlavac, oprichter van Minit, over de samenwerking: “Coney toont al meer dan tien jaar aan wat de waarde is van data-analyse en process mining . Het is fantastisch om een partner te hebben die zowel de visie heeft als de hands-on ervaring om klanten succesvol verder te helpen bij de toepassing van nieuwe technologie. We verwachten veel voordeel te hebben van de kennis die Coney ter tafel brengt.”