MvR & Partners gebruikt innovatieve leermanagement tool ReCourse

30 maart 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau MvR & Partners heeft een overeenkomst gesloten met ReCourse voor het gebruik van hun ReCourse Leermanagementsysteem (LMS). MvR Academy, de opleidingspraktijk van MvR & Partners, zal het systeem gaan inzetten voor trainingen die primair gericht zijn op het overbrengen van theoretische en praktische kennis over bijvoorbeeld Zaakgericht Werken en het zaaksysteem voor diverse overheidsorganisaties. 

ReCourse is een Nederlands bedrijf met een breed scala aan producten en diensten op het gebied van informatieveiligheid en privacybescherming aan bedrijven, organisaties en overheden in Nederland, België en Zwitserland. ReCourse levert niet alleen producten, maar helpt ook om deze producten effectief te gebruiken. Daarom is er veel aandacht voor draagvlak, activering en het meekrijgen van mensen in verandering. En aan rapportages en monitoring, op basis waarvan actie kan worden ondernomen. Jaarlijks doet ReCourse mee als partner aan de Nederlandse Alert Online Campagne. Daarnaast is ReCourse partner van het expertisecentrum voor informatiebeveiliging en privacy (CIP).

Een van de producten die ReCourse levert is het ReCourse Leermanagementsysteem (LMS), een tool waarmee hun klanten op efficiënte wijze trainingen of toetsen kunnen ontwikkelen, of daarover rapportages kunnen maken. ReCourse stelt het LMS ook als white label oplossing ter beschikking aan derden, zoals trainingsbureaus of opleidingspraktijken van adviesorganisaties.

Een zo’n opleidingspraktijk is MvR Academy, onderdeel van MvR & Partners, een adviesbureau dat (semi-)publieke instellingen met het opzetten en uitvoeren van verandertrajecten. Specifiek centreren de diensten van MvR & Partners zich rondom projectbegeleiding, procesverbetering en opleidingstrajecten bij de invoering van digitaal samenwerken en informatie management. 
Recourse en MVR & PartnersOm hun opdrachtgevers een nieuwe, flexibele en meer uitgebreide mogelijkheid van ‘e-learning’ aan te kunnen bieden sloot MvR & Partners onlangs een overeenkomst met ReCourse voor het gebruik van hun ReCourse Leermanagementsysteem (LMS). Daarmee kan MvR Academy haar bestaande trainingsmogelijkheden omzetten naar het nieuwe platform.

Zowel ReCourse als MvR & Partners hebben veel ervaring binnen de (lokale) overheid. Kennis van de overheidsmarkt en ook aandacht voor informatieveiligheid en informatiebewustzijn zijn voor beide partners van doorslaggevend belang geweest om deze overeenkomst te sluiten. “De mogelijkheden van het LMS sluiten daar volledig op aan. Veel gemeenten werken graag met dezelfde (bekende) systemen. De modulaire opbouw van het LMS biedt deze mogelijkheid”, aldus een persverklaring. Pieter Zandee, managing partner van ReCourse, licht de samenwerking toe: “MvR Academy gaat gebruik maken van de techniek van ReCourse LMS en zal het LMS vullen met eigen opleidingen en toetsen. Belangrijk is, dat zij zelf de leerstof toevoegen inclusief plaatjes en video’s.”

Meike Mulder, partner bij MvR & Partners, vult aan: “Een belangrijke succesfactor in onze aanpak is de aandacht voor het opleiden en motiveren van mensen.” Ze wijst op de diverse mogelijkheden van de nieuwe tool: “Het nieuwe platform van MvR Academy gaat verder dan het ‘klassieke e-learning’. Het wordt niet alleen gebruikt voor trainingen maar ook voor het toetsen van medewerkers die wij opleiden. Daarnaast kunnen wij met dit platform ook uitgebreide rapportages samenstellen. Daardoor wordt ook het effect van de trainingen duidelijk en welke vervolgstappen er binnen de organisatie nog moeten worden genomen.”

Ze besluit: “Door het aanbieden van ‘op maat gesneden’ opleidingen en selectieve vervolgopleidingen is de unieke geïntegreerde rapportagemodule erg belangrijk voor het management van onze klanten.”