Wilke Weerheim versterkt zorgadviseur Careffect als startende Consultant

19 december 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Careffect heeft de afgelopen periode het team versterkt met een nieuwe Consultant: Wilke Weerheim. Bij het zorgadviesbureau wil de recent afgestudeerde young professional zich verder ontwikkelen en kennis opdoen van de ziekenhuiszorg. Daarbij zal zij haar bedrijfskundige en veranderkundige kennis inzetten voor opdrachtgevers binnen het zorgdomein.

Wilke Weerheim rondde in augustus haar master in Organisational Change & Consulting af aan Rotterdam School of Management (RSM), Erasmus University. Ze schreef haar afstudeerscriptie over de implementatie van zelfsturende teams in de Nederlandse GGZ-sector. Gedurende die tijd ontwikkelde ze haar interesse in het zorgdomein. Weerheim geeft aan: “Het doel van de zorg en de voldoening die dat geeft, spreken mij aan. Graag wilde ik deze interesse combineren met mijn studieachtergrond.”

Om die reden ging Weerheim op zoek naar een startersfunctie in de zorgconsultancy. Ze besloot te kiezen voor Careffect
. De consultancyorganisatie uit Utrecht is gespecialiseerd in de zorgsector en adviseert voornamelijk ziekenhuizen, met als doel dat deze instellingen zich zoveel mogelijk kunnen bezighouden met de zorg zelf. Weerheim motiveert haar keuze: “Careffect is een jonge organisatie waarbij persoonlijke ontwikkeling en het leveren van kwaliteit hoog in het vaandel staan; dat is precies wat ik zocht.”

Wilke Weerheim , Consultant, Careffect

Gedurende haar studietijd deed Weerheim verder stage-ervaring op bij twee bedrijven. Zo liep ze na haar bachelor Bedrijfskunde vijf maanden stage bij de Nederlandse Spoorwegen en schreef ze tijdens haar master haar scriptie bij TEN HAVE Change Management, een organisatieadviesbureau gespecialiseerd in verandermanagement. Weerheim: “Beide werkervaringsplekken waren waardevol en hebben veel gebracht in mijn professionele ontwikkeling.”

In haar nieuwe rol als startende Consultant bij Careffect wil ze zich verder ontwikkelen en kennis opdoen van de ziekenhuiszorg. Ze geeft aan: “Ik hoop met mijn bedrijfskundige en veranderkundige kennis van toegevoegde waarde te kunnen zijn binnen deze sector. Als consultant ga ik voor inhoudelijke kwaliteit in combinatie met persoonlijke betrokkenheid. Door zorgorganisaties zo te helpen met hun uitdagingen, kunnen zij zich richten op het doel van hun bestaan: het beter maken van patiënten.”

Weerheim voegt zich bij Careffect in een periode van sterke groei
. Zo werd het team recent al versterkt met Nena van Koolwijk en Ralf van den Ouweland, die respectievelijk zijn gestart als Consultant/Accountmanager en als Consultant. En recent voegden ook Jordi Dekker en Jeroen Gerrits zich als Consultants bij het adviesbureau.