Drie nieuwe professionals gestart bij zorg consultancybureau Careffect

30 april 2018 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De afgelopen maanden is het team van Careffect, een zorgadviesbureau uit Utrecht, versterkt met drie nieuwe Consultants: Elisa Voets, Judith Berns en Lotte Slotboom.

Elisa Voets

Elisa Voets rondde in 2014 een bachelor af in Biomedische wetenschappen. Vanwege haar sterke interesse in het menselijk gedrag en de hersenen stroomde ze door naar de master Neuroscience en Cognition. Ze liep vervolgens stage bij UMC Utrecht, waar ze het effect van verhoogde activiteit van de neurotransmitter dopamine in de hersenen onderzocht. Ook liep ze stage aan het UNC in North Carolina, Amerika. Daar onderzocht ze de connecties tussen verschillende hersengebieden met als focus de frontale cortex.

“Tijdens deze stage in het Stuber lab, een lab dat hoog publiceert, merkte ik dat een PhD van vier jaar niet voor mij is weggelegd. Gedragsonderzoek bestaat vaak uit dezelfde taken die langere tijd uitgevoerd worden, waardoor ik de uitdaging verloor. Daarnaast werd in diezelfde periode mijn eerste artikel gepubliceerd, waardoor de twijfels erger werden. Ik dacht een impact te gaan maken op de samenleving maar doordat ik voornamelijk fundamenteel onderzoek deed, veranderde er met deze publicatie niets voor de patiënt”, blikt Voets terug. Dat maakte dat ze besloot dat ze de overstap richting business en consultancy wilde maken, gebieden waar ze altijd al een interesse in had: “Al voordat ik uit Amerika vertrok, had ik mij opgegeven voor een businessvak en was ik inmiddels voorzitter geworden van Stichting Onderwijs Evaluatie Rapport.”

Met die cursus en het bestuursjaar wilde Voets ontdekken of de advieskant daadwerkelijk iets voor haar was. Daarnaast besloot ze ook deel te nemen aan de Utrecht University Business Course. Zo kon ze meer in aanraking komen met consultancy, een wereld die volgens Voets goed aansluit bij haar interesses en vaardigheden. Na haar afstuderen in april 2017, startte Voets aanvankelijk als marktonderzoeker in het Rijnstate Ziekenhuis, waar ze data van het ziekenhuis en algemene data van het CBS analyseerde en rapporteerde. “Ondanks dat ik het erg naar mijn zin had, bleef de consultancywereld toch aan mij trekken. Om deze reden heb ik uiteindelijk besloten te solliciteren bij Careffect. Een keuze waar ik tot nu toe geen spijt van heb!”, besluit Voets, die bij Careffect is aangesteld als Consultant.

Elisa Voets, Judith Berns en Lotte Slotboom - Careffect

Judith Berns

Judith Berns startte begin maart bij Careffect als Consultant. April vorig jaar rondde ze haar master in Business Administration af aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, met als specialisatie International Management. “Deze studie combineert een economisch met een sociaal perspectief op de internationale markt, wat ik bijzonder interessant vond. Daarnaast was er aandacht voor de manier waarop grote organisaties zo efficiënt mogelijk kunnen worden ingericht. Daarbij werd een ziekenhuis aangehaald als voorbeeld van een grote, complexe organisatie. Ik vond het erg boeiend om me te verdiepen in deze sector”, vertelt Berns.

Na haar afstuderen ondersteunde ze op tijdelijke basis een HiX-implementatie in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, waar ze in aanraking kwam met Careffect. Gevraagd naar haar motivatie om te solliciteren bij Careffect, vertelt Berns: “Het is een jong en veelzijdig bedrijf waar ik mijn achtergrond in bedrijfskunde kan combineren met werkzaamheden in een sector met een groot maatschappelijk belang, namelijk de zorg. Deze combinatie is precies waar ik naar op zoek was. Bovendien is de zorg erg dynamisch en innovatief, wat het een zeer interessante sector maakt om in te werken.” De komende periode wil Berns zich bij Careffect verder ontwikkelen en kennis opdoen van de ziekenhuiszorg. Vooral de afwisseling tussen verschillende activiteiten en projecten binnen haar werkzaamheden zijn elementen die haar zeer aantrekken in haar nieuwe functie. Berns: “Persoonlijke ontwikkeling is erg belangrijk binnen dit bedrijf en er is ruimte voor eigen initiatief. Daardoor kan ik hier veel leren en ervaring opdoen, om zo een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van dienstverlening in de zorg.”

Lotte Slotboom

Lotte Slotboom heeft zich begin dit jaar als Consultant bij Careffect aangesloten. In haar nieuwe rol hoopt ze verdere kennis op te kunnen doen van de zorg, en met haar adviezen en werkzaamheden de huidige processen te kunnen verbeteren. “Mijn doel is dat ziekenhuizen zich door mijn werkzaamheden weer kunnen focussen op hun kerntaken, het leveren van goede zorg”, vertelt Slotboom. Haar affiniteit met de zorgsector maakte dat Slotboom in 2013 aan haar bachelor European Public Health aan de Universiteit van Maastricht begon. Vervolgens volgde ze een minor in Public Relations aan de Universiteit van Örebro, Zweden. Voor haar bachelorscriptie verdiepte ze zich in de kwaliteitsregistratie van de spoedeisende hulp in opdracht van Acute Zorg Euregio in Enschede, waar ze veel leerde over de kwaliteitsregistratie van verschillende ziekenhuizen.

Ze vervolgde haar academische pad met een master in Governance and Leadership in European Public Health aan dezelfde universiteit. Slotboom schreef haar afstudeerscriptie over de mogelijke gevolgen voor de gezondheidszorg in het Verenigd Koninkrijk na de brexit. Tijdens haar afstudeerperiode ontdekte Slotboom haar affiniteit met consultancy in combinatie met de zorg. “Het is voor mij erg waardevol om een rol te kunnen spelen in het verbeteren en innoveren van de gezondheidszorg”, vertelt ze. Tijdens haar afstudeerstage in Brussel bij internationaal consultancybureau Rohde Public Policy, waar haar focus lag op Europese politieke ontwikkelingen in de zorg, kwam ze echter tot de conclusie dat ze een andere weg wilde inslaan. “Veranderingen op Europees niveau gaan nou eenmaal langzamer door de vele verschillende landen en belangen die meespelen. Het is lastig om hier echt een verschil in te kunnen maken”, blikt Slotboom terug. Ondanks haar positieve ervaringen bij de organisatie besloot ze de overstap te maken naar de Nederlandse zorgconsultancy.

Afgelopen zomer had Slotboom reeds kennisgemaakt met Careffect, waarvoor ze als projectmedewerker enige tijd meewerkte aan het wegwerken van foutlijsten voor de organisatie. Toen de mogelijkheid zich voordeed om als Consultant aan de slag te gaan voor Careffect twijfelde ze geen moment: “Ik ben ontzettend enthousiast om in deze dynamische en jonge omgeving aan de slag te gaan, en mijzelf verder te kunnen ontwikkelen op zorgconsultancy gebied”, laat Slotboom weten.