Startende Consultants Lotte van Selm en Iris Sweere in dienst bij Careffect

16 oktober 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Careffect heeft zijn team versterkt met twee nieuwe adviseurs: Iris Sweere en Lotte van Selm. Recentelijk afgestudeerd en met enige (consultancy)ervaring op zak, zullen de twee young professionals hun opgedane kennis inzetten voor klanten van het zorgadviesbureau.

Iris Sweere wist al van jongs af aan dat ze iets voor de zorg wilde betekenen. Vanuit haar streven om een toekomstige rol als huisarts in te kunnen vullen, besloot ze zich in te schrijven voor de studie geneeskunde. Na meerdere uitlotingen moest ze deze droom laten varen en besloot Biomedische Wetenschappen te gaan studeren in Amsterdam. Sweere: “Inhoudelijk een erg interessante studie maar toen ik tijdens mijn stages in het laboratorium van het LUMC en Sanquin erachter kwam dat ik meer voldoening haalde uit mijn bijbaantje als zorgbegeleidster op een verstandelijk gehandicapten groep wist ik dat ik toch meer een andere kant op moest.”

Ze maakte de switch naar de master Biomedical Science – Specialisation Management, die ze in Leiden ging volgen. Afgelopen jaar liep Sweere vanuit haar studie vijf maanden stage bij zorgdienstverlener IQVIA (voorheen Quintiles). Tijdens deze stageperiode deed ze haar eerste consultancy-ervaring op binnen twee projecten: het verbeteren van de samenwerking tussen VUmc & IQVIA en het analyseren van bedrijfsgroeimogelijkheden. Het waren deze ervaringen, die maakten dat bij Sweere de wens groeide om binnen de zorgsector een consultancyfunctie te ambiëren.

Na het afronden van haar masteropleiding in juni 2018, ging ze dan ook op zoek naar een startersfunctie binnen het zorgadviesdomein. Ze kwam in aanraking met Careffect, een consultancyorganisatie uit Utrecht die is gespecialiseerd in de zorgsector. “Careffect sprak me direct heel erg aan vanwege hun primaire missie ‘goede en betaalbare zorg voor iedereen’ maar ook vanwege de persoonlijke ontwikkeling.” Met veel enthousiasme is Sweere inmiddels bij het zorgadviesbureau gestart als Consultant: “Ik kan niet wachten om met mijn biomedische kennis, managementkennis en zorgervaring een bijdrage te leveren aan de gezondheidszorg.”

Startende Consultants Lotte van Selm en Iris Sweere in dienst bij Careffect

Lotte van Selm rondde eind juli haar bacheloropleiding Beleid, Management & Gezondheidszorg af. Drie jaar geleden had ze voor die studie gekozen omdat de gezondheidszorg haar aansprak. Van Selm: “Iedere dag zie je nieuwsartikelen die betrekking hebben op hetgeen wat je gisteren in de collegebanken hebt geleerd. Dan weet je eigenlijk meteen waar je voor studeert.”

Naast haar opleiding besloot ze werkervaring op te doen in de publieke zorgsector, bij de GGD Rotterdam Rijnmond. Toen ze afgelopen september uit Indonesië terugkwam van de minor Global Health, ging ze aan de slag bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Daar kwam ze als polikliniek-medewerkster voor het eerst in aanraking met de dynamiek in een ziekenhuis. “De directe arts-patiënt relatie bleek ik onwijs interessant te vinden, daarom heb ik gekozen voor een scriptieonderwerp over teleconsultatie in de eerstelijns- en tweedelijnszorg”, legt Van Selm uit. 

Na afronding van deze scriptie besloot ze te solliciteren bij Careffect, dat vooral in ziekenhuizen en GGZ instellingen actief is, “precies wat mij interesseert”, aldus Van Selm, die toevoegt: “De resultaten van de uitgevoerde werkzaamheden van Careffect zijn (vrijwel) direct zichtbaar in de dagelijkse praktijk en dat is wat mij erg aanspreekt.” Verder verwacht ze dat het werken in de projecten uitdagend zal blijven. “De afwisseling die met deze projecten gepaard gaat, zorgt ervoor dat ik constant uitgedaagd word in mijn werk. Mijn ambitieuze persoonlijkheid past goed in de werkomgeving die Careffect mij biedt.” Naast haar baan bij Careffect houdt Van Selm zich bezig met de organisatie van de Health Business Week vanuit de Erasmus Universiteit: “Careffect moedigt mij onwijs aan om dit soort nevenactiviteiten te doen, ze ondersteunen mij waar nodig.”

Tot slot wijst Van Selm op de vele groei- en ontwikkelingsmogelijkheden bij Careffect. “Ik hoop dat de afwisseling in projecten en cursussen mij helpen te ontdekken waar ik enthousiast van word en waarin ik verder wil doorgroeien.”