Careffect trekt Ernst-Jan Suyderhoud en Daan Nijhoff aan

23 oktober 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zorgadviesbureau Careffect heeft deze maand zijn team versterkt met Ernst-Jan Suyderhoud en Daan Nijhoff. Suyderhoud is begonnen als Partner en Nijhoff als Consultant.

Met de komst van Ernst-Jan Suyderhoud verwelkomt Careffect een oude bekende. Suyderhoud werkte namelijk ruim twee jaar – van medio 2013 tot eind 2015 – voor het adviesbureau uit Utrecht. Destijds hield hij zich als Medior Consultant bezig met de wet- en regelgeving voor declaratiebepalingen. Daarnaast gaf hij trainingen en verleende hij advies aan diverse klanten uit de zorgsector. Verder zette Suyderhoud zich ook in op het gebied van administratieve organisatie en interne controle (AO/IC). Voordat hij indertijd begon bij Careffect, was hij meer dan acht jaar actief als verpleegkundige.

Suyderhoud beëindigde zijn eerste periode bij Careffect door begin 2016 de overstap te maken naar Vossius Consultancy, waar hij bijna twee jaar werkte. Bij het Amstelveense adviesbureau dat zorginstellingen ondersteunt, was hij bij aanvang Senior Consultant en focuste hij zich onder meer op projectmanagement, finance, bedrijfsvoering en ICT. Na een halfjaar werd Suyderhoud benoemd tot Manager Operations. In die rol was hij onder andere op opdrachtbasis bij Oogklink Heuvelrug uit Zeist verantwoordelijk voor de algemene bedrijfsvoering van twee vestigingen met in totaal zo’n 50 medewerkers. Daarnaast was Suyderhoud bij Vossius als MT-lid integraal verantwoordelijk voor een team van ruim 30 consultants. 

Ruim een jaar geleden richtte hij eveneens ‘UPerform’ op: “Een bureau voor training, coaching en interim- en projectmanagement op het gebied van Lean- en Performance Management in de zorg”, aldus Suyderhoud. Vanuit zijn organisatie was hij ook een krap jaar werkzaam voor het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer als Zorgmanager Acute Zorg ad interim. Inmiddels is de ervaren adviseur weer terug op het oude nest, waar hij de rol van Partner vervult. In het bijzonder is Suyderhoud binnen Careffect verantwoordelijk voor het interim- en projectmanagement.

Careffect trekt Ernst-Jan Suyderhoud en Daan Nijhoff aan

Verder verwelkomde het adviesbureau ook Daan Nijhoff, die nu de rol van Consultant bekleedt. Hij benadrukt dat de bedrijfscultuur van Careffect zal bijdragen aan zijn persoonlijke groei: “De jonge en dynamische omgeving van Careffect moet ervoor zorgen dat ik mij verder blijf ontwikkelen en ook mijn kennis van de regelgeving binnen de ziekenhuiszorg.” Nijhoff maakte de overstap naar het consultancybureau vanuit de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), waar hij bijna vijf jaar werkzaam was en tal van rollen vervulde. 

Bij de NZa heeft hij zich onder andere bezig gehouden met fusies en overnames van zorgaanbieders. De laatste twee jaar is hij actief geweest als projectleider van een aantal projecten in het kader van de zorgplicht van verzekeraars en het correct registreren en declareren van zorgaanbieders. Voordat Nijhoff begon bij de NZa, studeerde hij af als Meester in de Rechten aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij schreef zijn masterscriptie over de mogelijke toekenning van het enquêterecht aan de ondernemingsraad.

Bij zijn nieuwe werkgever wil Nijhoff graag zijn werkervaring inzetten om zo klanten optimaal te kunnen bedienen: “In mijn periode bij de NZa heb ik veel ervaring opgedaan met het voeren van gesprekken met zorgaanbieders, zorgverzekeraars en branchepartijen. Bij Careffect wil ik de ervaringen die ik heb opgedaan bij de NZa gecombineerd met mijn juridische blik gaan gebruiken om complexe vraagstukken binnen de zorgwereld aan te pakken. Met name de vraagstukken rondom compliancy en de ontwikkeling van horizontaal toezicht hebben mijn speciale aandacht.”

Lees ook: Drie nieuwe professionals gestart bij zorg consultancybureau Careffect.