Laura van der Kall en Marjolein Wetzels in dienst bij Careffect

04 september 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Careffect heeft deze zomer twee nieuwe adviseurs toegevoegd aan zijn team. Laura van der Kall startte bij het zorgadviesbureau vlak na haar afstuderen, terwijl Marjolein Wetzels de overstap maakte vanuit softwarebedrijf Nextmoves. 

“Careffect biedt mij de mogelijkheid om ervaring op te doen bij verschillende zorginstellingen waar ik verschillende soorten opdrachten mag vervullen. Ook kan ik mij persoonlijk ontwikkelen door de goede begeleiding en trainingen. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe de komende tijd zal zijn”, zegt Laura van der Kall, Consultant bij Careffect, die dit jaar aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) haar masteropleiding in Cognitieve Neurowetenschappen afrondde.

“Tijdens mijn masterfase heb ik de kans gekregen om bij een onderzoeksinstelling in Australië mijn afstudeerscriptie te schrijven”, vertelt Van der Kall, die bij de instelling aan de andere kant van de wereld onderzoek deed naar het voorspellen van Alzheimer bij ouderen op basis van een hersenscan: “Gedurende deze stage is bevestigd dat ik onderzoek erg interessant vind, maar hierin blijven werken niet voor mij weggelegd is. Onderzoek doen is een lang proces en je ziet niet direct een resultaat van je werkzaamheden. Daarnaast wilde ik ook graag een bijdrage leveren aan de verbetering van de zorg. Juist deze aspecten vond ik wel terug bij opdrachten van Careffect.”

Van der Kall geeft aan dat ze tijdens haar masteropleiding begon met nadenken over haar professionele carrière: “Ik heb toen gekozen voor een consultancyminor aan de UvA om kennis te maken met dit vakgebied. Via deze minor heb ik onder meer een project gedaan voor TNO, waar de onderzoekswereld wordt gecombineerd met het bedrijfsleven en het consultancywezen. Deze ervaring was erg leerzaam en heeft mij, samen met mijn stage, doen inzien dat ik graag in de consultancywereld wilde werken. Omdat ik wel de link met de gezondheidszorg zocht, was en is Careffect de perfecte match voor mij.”

Laura van der Kall en Marjolein Wetzels - Careffect

Naast Van der Kall, verwelkomde Careffect deze zomer ook nog Marjolein Wetzels, die de overstap maakte vanuit softwarebedrijf Nextmoves: “Via LinkedIn kwam ik in aanraking met Careffect en werd meteen erg enthousiast. Het jonge dynamische team en de diverse uitdagende opdrachten trokken mij direct aan en ik ben dan ook blij hier een vervolg aan mijn carrière te mogen geven. Bij Careffect hoop ik nieuwe kennis op te doen over hoe zorgorganisaties omgaan met complexe vraagstukken. Eveneens hoop ik de organisatie met mijn reeds opgedane kennis en ervaring te verrijken met nieuwe inzichten.”

In 2016 studeerde Wetzels af aan de Universiteit van Tilburg in Organisatiewetenschappen, waarna ze een kleine twee jaar werkzaam was bij de gemeente Breda: “Als projectondersteuner bood ik hier ondersteuning aan senior adviseurs op verschillende beleidsterreinen zoals economie, onderwijs en sport. Ook was ik betrokken bij het organiseren van bijeenkomsten en evenementen”. 

Na haar tijd bij de gemeente Breda, kwam Wetzels in aanraking met het consultancyvak: “Ik ontdekte al gauw dat advieswerk me erg aansprak en ik me daarbij vooral bezig wil houden met vraagstukken rondom het organiseren en inrichten van processen. En dan het liefst binnen de zorgsector – Careffect was wat dat betreft dus een logische keuze voor mij.” Wetzels voegt bovendien toe: "Daarnaast zorgt de grote focus op persoonlijke ontwikkeling die Careffect biedt ervoor dat ik mezelf constant uit kan dagen, kan groeien in vaardigheden en competenties, en er nog beter achter kan komen waar mijn kracht ligt."