Linda van Aalten en Inge Pepping verbinden zich aan Careffect

26 november 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Careffect heeft zijn team versterkt met Linda van Aalten en Inge Pepping. Van Aalten en Pepping zijn beide begonnen bij het zorgadviesbureau uit Utrecht als Consultant.

“Iedereen staat klaar om je te helpen en er is veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling”, zegt Linda van Alten, de kersverse Consultant van Careffect. Van Aalten kwam in contact met het adviesbureau uit de Domstad tijdens het afronden van haar studie: “Het Zorgtalent van Careffect kwam op mijn pad. Dat was een erg leuke en leerzame dag, waarbij meerdere case rondes de revue passeren. Toen ik aan het einde van de dag tot het Zorgtalent van 2018 werd verkozen, bleek de klik wederzijds te zijn. Dit was de start van mijn baan bij Careffect.”

Van Aalten begon haar studiejaren in Groningen en behaalde daar aan de Rijksuniversiteit een bachelorsdiploma in Bewegingswetenschappen. Haar mastergraad in Healthcare Management verkreeg ze aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. “Mijn scriptie ging over het verbeteren van het diagnostisch proces voor multimorbide ouderen op de spoedeisende hulp van het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein”, aldus Van Aalten. 

Tijdens haar studententijd werkte ze eveneens ruim een jaar voor HilverZorg als zorgverlener: “Ik verzorgde cliënten met zowel somatische als psychogeriatrische aandoeningen.” Daarnaast doorliep Van Aalten ook een onderzoekstage aan de Auckland University of Technology in Nieuw-Zeeland: “Ik werkte toen onder andere mee aan een onderzoeksproject rondom de Brain Computer Interface Paired Associative Stimulation. Ook hielp ik mee met data-analyses en ik heb een fysiotherapeut bijgestaan in het Dizzy & Balance Center in Nieuw-Zeeland.” 

In de korte tijd die Van Aalten inmiddels actief is voor het zorgadviesbureau, zegt ze al veel ervaring te hebben op gedaan bij diverse projecten: “Ik kon direct beginnen bij twee projecten, waardoor mijn leerproces meteen is begonnen. Tevens kwam er zeer spoedig weer een nieuw project op mijn pad, waardoor ik mij momenteel bezighoudt met beleid en administratie binnen de GGZ.” Ze geeft aan zich helemaal thuis te voelen bij het adviesbureau: “Het contact met mijn collega’s is erg gezellig. Ze proberen me echt te ondersteunen.”

Linda van Aalten en Inge Pepping verbinden zich aan Careffect

Naast Van Aalten, is ook Inge Pepping onlangs gestart bij het zorgconsultancykantoor als Consultant. Pepping is erg te spreken over haar nieuwe baan: “Het werken als adviseur bij Careffect biedt mij de mogelijkheid om binnen te kijken bij verschillende ziekenhuizen en mijn steentje bij te dragen aan de maatschappelijk zeer relevante zorgsector. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat er binnen Careffect ruimte en aandacht is voor eigen ontwikkeling en dat er samen een persoonlijk groeiplan wordt opgesteld.” 

Voordat Pepping begon bij het zorgadviesbureau, studeerde ze nog. Dit jaar behaalde ze aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, net zoals Van Aalten, een mastergraad in Healthcare Management. Daarvoor rondde ze aan de Radboud Universiteit in Nijmegen cum laude de masteropleiding Organisational Design & Development af. Aan diezelfde universiteit haalde ze ook cum laude haar bachelorsdiploma in Business Administration. Gedurende haar masterfase aan de Radboud Universiteit, studeerde Pepping ook een halfjaar in Rome aan de LUISS Guido Carli University.

Tijdens haar studententijd zat Pepping niet enkel in de boeken. Zo liep ze ruim een half jaar stage bij de staf van de Raad van Bestuur van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen: “Ik ondersteunde daar de programmamanager van het nieuwe strategische programma van het ziekenhuis. En naast het bijwonen van en notuleren tijdens overleggen, heb ik gewerkt aan eigen projecten, onder andere gerelateerd aan onderzoek naar shared decision making tussen arts en patiënt.” Daarnaast heeft Pepping in haar studiejaren als student consultant bij de Bedrijfskundewinkel Nijmegen kunnen proeven van het consultancyvak. “Ik heb het als erg leuk en leerzaam ervaren om (samen met andere studenten) te brainstormen en oplossingen voor vraagstukken van ondernemers te bedenken en op te schrijven in een adviesrapport.” 

Pepping lijkt het reeds naar haar zin te hebben bij haar nieuwe werkgever: “Wat mij aanspreekt aan Careffect is het jonge en dynamische team en de afwisseling van projecten en vraagstukken gerelateerd aan algemene bedrijfsvoering, zorgadministratie en alles omtrent de implementatie en optimalisatie van ZIS-EPD. Inmiddels heb ik al binnen twee projecten in twee verschillende ziekenhuizen mee kunnen draaien. Dat heeft mij een hoop geleerd. Onlangs ben ik met veel enthousiasme gestart als junior DBC Consultant in het VieCuri in Venray. Ik kijk daarom met veel vertrouwen naar de toekomst.”

GerelateerdCareffect trekt Ernst-Jan Suyderhoud en Daan Nijhoff aan.