M&A-kantoor Nielen Schuman opent kantoor in Antwerpen

01 december 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Corporate Finance advieskantoor Nielen Schuman heeft een nieuw kantoor geopend in Antwerpen. David Theys, een voormalige bankier bij Morgan Stanley en Bank of America Merrill Lynch, is aangetrokken om als Partner leiding te geven aan het Vlaamse kantoor.

De uitbreiding naar België is een belangrijke stap voor het realiseren van de groeistrategie van Nielen Schuman. Het bureau, dat inmiddels zijn team heeft uitgebreid naar 30 professionals, bediende al met enige regelmaat klanten in België vanuit het kantoor in Amsterdam. Met de opening van een kantoor in Antwerpen zit het M&A-bureau dichterbij de klant en is het beter in staat om Belgische corporates te assisteren met advies- en executiediensten.

“We zien een duidelijke kans om een leidende marktpositie te vergaren in de Belgische markt, door trouw te blijven aan onze onderscheidende positionering zoals we die hanteren in Nederland: het bieden van onafhankelijke en klantgerichte M&A- en Capital-adviesdiensten van hoge kwaliteit aan bedrijven en investeerders in de bovenste helft van de mid-market”, aldus Jan de Wilde, Partner bij Nielen Schuman. “We zien België als een belangrijke markt voor ons. Niet alleen zijn veel van onze corporate en private equity klanten actief in de regio, maar bovendien is de markt ook steeds transparanter aan het worden en staat meer open voor extern kapitaal, een ontwikkeling waar de huidige adviesverleners nog onvoldoende op inspringen.

M&A kantoor Nielen Schuman opent kantoor in Antwerpen

David Theys, Partner België

Om het Belgische kantoor te leiden, heeft Nielen Schuman een ervaren Belgische corporate finance professional aangesteld als Partner. David Theys is meer dan twintig jaar actief geweest in het internationale zakenbankenlandschap. Dertien jaar daarvan werkte hij voor de M&A-afdelingen van Amerikaanse zakenbanken Morgan Stanley en Bank of America Merrill Lynch in Londen.

Theys geeft aan “zeer verheugd” te zijn zich aan te sluiten bij Nielen Schuman. “Onze manier van zakendoen komt overeen en we zijn beiden overtuigd van het feit dat er in de Belgische markt een unieke kans op groei ligt voor een onafhankelijke partij die financieel advies van hoge kwaliteit levert. Ik weet zeker dat we door de reputatie, slagkracht en marktleidende debt advisory aanpak van Nielen Schuman te benutten, een adviesbureau kunnen opbouwen dat Belgische klanten helpt bij het evalueren van hun meest strategische en complexe beslissing.”

Eerder dit jaar breidde ook Strategy& uit naar België met de opening van een kantoor in Brussel.