Tweede Kamerlid Jacques Monasch als strategisch adviseur aan de slag

03 oktober 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Voormalig lid van de Tweede Kamer Jacques Monasch gaat als strategisch adviseur aan de slag. De Nederlands politicus heeft zich verbonden aan GKSV, een Amsterdams adviesbureau gespecialiseerd in reputatie- en issuevraagstukken, strategische communicatie en public affairs.

Jacques Monasch is zeven jaar (2010-2017) lid geweest van de Tweede Kamer, waarvan de eerste zes jaar vanuit de Partij van de Arbeid (PvdA). In november van 2016 besloot hij uit de Tweede Kamerfractie van de PvdA te stappen, na zich eerder nog kandidaat te hebben gesteld voor het lijsttrekkerschap van de PvdA voor de recente Tweede Kamerverkiezingen. De coalitie van PvdA en VVD verloor haar meerderheid in de Tweede Kamer door het vertrek van Monasch, die echter Kamerlid bleef en enige tijd een eenmansfractie vormde (Lid Monasch). De ervaren politicus stond vervolgens opnieuw in de schijnwerpers toen hij besloot een eigen partij op te richten: Nieuwe Wegen. De nieuwe politieke partij wist echter, mede door de korte aanloop richting de verkiezingen, geen zetel te bemachtigen, volgens Monasch kwam dat onder meer door het gebrek aan interesse van de media in zijn partij. Afgelopen maart verliet Monasch de Tweede Kamer.

Volgend op zijn politieke loopbaan heeft Monasch inmiddels een nieuwe uitdaging gevonden en is als strategisch adviseur aan de slag gegaan. Bij adviesbureau GKSV gaat hij zich bezighouden met visie- en strategieontwikkeling rond maatschappelijke en reputatievraagstukken. Daarnaast richt Monasch zich met het GKSV-team op complexe strategische opgaves, begeleiding van executive teams en issues management. Naast zijn werkzaamheden voor GKSV is hij ook actief als trainer, dagvoorzitter en procesbegeleider.

Jacques Monasch, Strategisch adviseur, GKSV

De stap richting het adviesvak is geen nieuwe voor Monasch – voor zijn Kamerlidmaatschap was Monasch met een eigen advieskantoor actief op het gebied van strategische communicatie en public affairs en werkte voor uiteenlopende opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Met zijn overstap naar de adviesbranche treedt Monasch in de voetstappen van diverse politieke iconen, die soortgelijke transfers maakten. Zo vertrok voormalig minister van Financiën Wouter Bos naar KPMG, werd voormalig premier Jan Peter Balkenende aangesteld bij EY en koos voormalig minister van Volksgezondheid Ab Klink voor een nieuwe rol bij strategy consultancykantoor Booz & Company, inmiddels Strategy&.

Volgens Arnoud Verhage, partner bij GKSV, betekent de komst van Monasch een waardevolle toevoeging op hun strategische portefeuille. Hij voegt toe: “Jacques is een authentieke én sympathieke persoonlijkheid met een relevante achtergrond in het hart van wat we doen bij GKSV. We verwelkomen hem graag binnen onze gelederen en zien ernaar uit om met hem te werken aan mooie opdrachten en echt het verschil te kunnen maken bij onze klanten.”

“Ik verbind mij met veel plezier en enthousiasme aan GKSV. Het is een ondernemend en groeiend kantoor met bevlogen mensen”, aldus Monasch over zijn nieuwe uitdaging.