Koen Venekamp gestart als nieuwe Consultant bij GKSV

14 september 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Per 1 september versterkt Koen Venekamp als nieuwe Consultant het team van adviseurs van GKSV Reputatie I Communicatie I Public Affairs. Hij zal zich bij het snelgroeiende adviesbureau vooral bezighouden met vraagstukken op het gebied van reputatie- en stakeholdermanagement. 

Koen Venekamp was eigenaar van Venekamp Corporate Affairs en werkte vanaf 2014 als adviseur en lobbyist voor diverse organisaties in de (internationale) financiële sector, en de laatste jaren als executive manager van de in Brussel gevestigde Europese belangenvereniging van bancaire opleidingsinstituten. Naast zijn werk was Koen in het verleden onder meer politiek actief en bestuurslid van een hockeyvereniging. Venekamp behaalde een Master in Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij zich specialiseerde in het domein corporate communicatie.

Begin deze maand heeft hij zich aangesloten bij GKSV, een bureau uit Amsterdam dat klanten helpt bij het oplossen van vraagstukken op het gebied van reputatie, communicatie en public affairs. GKSV werd opgericht in 2013 door vier voormalig adviseurs van Boer & Croon en onderscheidt zich volgens eigen zeggen door de geïntegreerde aanpak van strategische communicatie en public affairs. De adviseurs van GKSV leveren diensten aan organisaties als Schiphol, FrieslandCampina, Rijkswaterstaat, ING, Ziggo, Vitens, Hogeschool Rotterdam en Holland Casino.

Koen Venekamp - GKSV

Het adviesbureau kende de afgelopen jaren een sterke groei van het aantal klanten en zag binnen de markt een toenemende vraag naar strategieontwikkeling en begeleiding bij de implementatie van die strategie. In lijn met het groeiende portfolio versterkt Venekamp nu het GKSV team van dertien adviseurs*, die volgens GKSV “ruime ervaring hebben aan bureau- en klantzijde en beschikken over een groot netwerk”. In zijn nieuwe rol bij GKSV zal Venekamp zich vooral richten op vraagstukken op het gebied van reputatie- en stakeholdermanagement. 

Frank Körver, partner bij GKSV, zegt over de aanstelling van Venekamp: “We zijn erg blij met de komst van Koen. Als bureau willen we voorop blijven lopen in de markt. Een vernieuwende en originele manier van denken en ondernemende mentaliteit zijn daarvoor essentieel. Koen past in dat plaatje. Ook zijn humor, maatschappelijke betrokkenheid, politieke antenne en netwerk vinden wij erg belangrijk.”

Venekamp toont zich eveneens enthousiast over zijn nieuwe uitdaging: “Bij GKSV staan strategisch, ondernemend, fun-to-work-with, authenticiteit en resultaatgerichtheid centraal. Die kernwaarden spreken mij erg aan. GKSV is bovendien een jong bureau dat in korte tijd veel indruk heeft gemaakt. Ik kijk er naar uit om samen met mijn nieuwe collega’s verder bij te dragen aan de ontwikkeling van het bureau.”

Begin dit jaar werd GKSV, de Nederlandse affiliate van Interelversterkt met twee nieuwe partners: Maaike Hellingman en Mark van den Anker. En in mei werd Eva Huis in 't veld aangetrokken als junior Public Affairs adviseur.