Florentijn Otten en Mirthe de Boer in dienst bij GKSV

05 september 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mirthe de Boer en Florentijn Otten zijn begin deze maand in dienst getreden bij GKSV Reputatie | Communicatie | Public Affairs. De twee young professionals gaan zich vooral bezighouden met vraagstukken op het gebied van public affairs en stakeholder management.

GKSV helpt klanten bij het oplossen van strategische vraagstukken op het gebied van reputatie, communicatie en public affairs. Het boutique bureau, in 2012 opgericht door vier voormalig adviseurs van Boer & Croon, is de afgelopen vijf jaar aanzienlijk gegroeid – met de komst van Mirthe de Boer en Florentijn Otten telt GKSV zestien adviseurs.

Florentijn Otten (1989) heeft de afgelopen jaren in de Tweede Kamer gewerkt als fractiemedewerker. Daar heeft zij zich voornamelijk bezig gehouden met het geven van politiek en juridisch advies in de veiligheidsportefeuille (onder andere terrorismebestrijding, cybersecurity en politie). Hierdoor heeft zij het parlementaire bedrijf van binnenuit leren kennen en een goed beeld gekregen van de Haagse wereld. Ook is zij door haar studie staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden en ervaring in de Tweede Kamer bekend met het wetgevings- en parlementairproces.

Florentijn Otten en Mirthe de Boer - GKSV

Mirthe de Boer (1993) heeft gewerkt bij de NVVE. Daar heeft zij zich als beleidsmedewerker beziggehouden met de politieke strategie en het beleid van de vereniging omtrent euthanasie en hulp bij zelfdoding. Ook heeft zij zich ingezet voor Emancipator, een organisatie voor mannen en emancipatie. Haar werkzaamheden bij beide organisaties hebben haar inzicht gegeven in het monitoren en analyseren van politieke en actuele maatschappelijke vraagstukken. De Boer studeerde Algemene Sociale Wetenschappen en doorliep vervolgens de master Medical Anthropology and Sociology, beide aan de Universiteit van Amsterdam. Zij heeft zich onder andere gespecialiseerd op de thema’s zorg, welzijn en autonomie.

Bij GKSV zullen de twee nieuwste aanwinsten van het Amsterdamse bureau klanten helpen met het realiseren van projectdoelen en het volgen van politieke ontwikkelingen. Zij gaan zich daarbij met name focussen op de GKSV Stakeholder Intelligence Monitor (SIM). De tool geeft organisaties continu inzicht in belangrijke maatschappelijke en politieke ontwikkelingen rond relevante issues.

“De komst van Mirthe en Florentijn was noodzakelijk vanwege het groeiende aantal klanten dat kiest voor monitoring en duiding door GKSV”, aldus Frank Körver, partner bij GKSV.

Begin dit jaar trok GKSV nog drie nieuwe professionals aan: Isabel van Enckevort, Willem de Grave en Maaike de Groot. Koen Venekamp, die zo’n twaalf maanden werkzaam was voor het bureau, verliet de onderneming juist begin september voor een nieuwe uitdaging bij Zorgverzekeraars Nederland. Over zijn afscheid schreef hij op LinkedIn: “Bedankt voor de samenwerking, de diverse mooie momenten en voor jullie inzichten, humor en collegialiteit. Alle goeds, we verliezen elkaar zeker niet uit het oog!”